KÜLTÜR ŞEHRİNE YAKIŞIR REKOR

KÜLTÜR ŞEHRİNE YAKIŞIR REKOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı´nı 9 günde 580 bin kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı´nı 9 günde 580 bin kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı ile ziyaretçi sayısı açısından yıllardır düzenlenen Kitap Fuarlarını geride bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, fuarı ziyaret eden yaklaşık 580 bin kişiye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Geçen yıl 35´incisi düzenlenen ve uluslararası boyutta yapılan İstanbul TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı´nı dokuz günde 621 bin kişi ziyaret ederken Kayseri daha ilk yılında yaklaşık 15 milyon nüfuslu İstanbul´daki fuarın rakamlarına ulaştı. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´ndeki 1. Kayseri Kitap Fuarı´nı 580 bin kişi ziyaret etti.

ÜNLÜ YAZARLAR KAYSERİLİLERLE BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi, 14 Ekim´de başlayan fuarda birbirinden ünlü yazarları Kayserililerle buluşturdu. Sadece Kayseri´den değil çevre illerden de büyük ilgi gören fuara, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Hanefi Avcı, Mete Yarar, İclal Aydın, Reşat Petek, Yavuz Bahadıroğlu, Engin Noyan, İlber Ortaylı, Yusuf Kaplan, Bekir Develi, Süleyman Özışık, Şermin Yaşar, Aşkım Kapışmak, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Sinan Yağmur ve Abdülkadir Selvi gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 250´nin üzerinde yazar, şair ve sanatçı katıldı. Kayseri Kitap Fuarı, katılan tüm yazarlar tarafından ?Mükemmel bir fuar? olarak değerlendirildi.

BAŞKAN ÇELİK´TEN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Okuyan ve Okutan Şehir? hedefiyle düzenledikleri kitap fuarının çok başarılı geçtiğini söyledi. Fuarın her gün adeta dolup taştığını ifade eden Başkan Çelik, Kayserililerin kültüre ve okumaya olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kayseri Kitap Fuarı´nı ziyaretleriyle zenginleştiren 580 bin kitapsevere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, gelecek yıllarda da aynı özen ve titizlikle çok daha kapsamlı fuarlar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı