Kursiyerler fidan dikip, akıl oyunları turnuvası düzenledi

Kursiyerler fidan dikip, akıl oyunları turnuvası düzenledi

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören kurisyerler Çevre Haftası’nda sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması amacıyla Gesi’de  fidan dikip, akıl oyunları turnuvasında kıyasıya yarıştılar.

Büyükşehir Belediyesi, doğal çevrenin korunması, çevre bilincinin, ağaç sevgisinin yaygınlaşması ve yarınlara yeşil alanların bırakılması amacıyla Kayseri’de fidan dikimi gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören kursiyerler Çevre Haftası  vesilesi Gesi’de  gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde bir araya geldiler.  İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Türkmen ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin ile öğrencilerin katıldığı fidan dikme etkinliğinde sedir, karaçam, sarıkamış ve huş fidanlarının yer aldığı yaklaşık 4 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören 300 öğrenci tarafından 60 - 150 cm boyutlarında olan fidanların dikimi gerçekleştirildi.                           

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından Gençlik Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin zihinsel gelişimlerinin; analitik, pratik, stratejik düşünmelerinin ve dikkat toplama becerilerinin gelişmesi için ilk kez bir akıl oyunları turnuvası doğada gerçekleştirildi. Abalone, reversi ve koridor oyununda düzenlenen turnuvada finale kalan öğrenciler fidan dikme etkinliğinde tabiatla iç içe çekişmeli bir karşılaşma sergilediler.

Ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan karşılaşmalar sonucu birinci ve ikinci olan öğrencilere, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Türkmen ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin tarafından hediyeleri takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor