MEDENİYETİN BURÇLARI DERNEĞİ

MEDENİYETİN BURÇLARI DERNEĞİ

KÜLTÜR HİZMETLERİ SÜRÜYOR

Medeniyetin Burçları Derneği kültür hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Medeniyetin Burçları Derneği Yayınları arasında yerini alan ve Farsça olarak basılan Prof. Dr. Hayri Erten´in ?Din Sosyolojisi Açısından Hz. Ömer Dönemi ve Olayları? isimli kitap, Türk ve İslam dünyası açısından önemli bir kültür hizmeti yerine getirecek.
Kitabın basımı ve bu kitabı niçin Farsça olarak yayınladıkları ile ilgili bilgiler veren Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun şunları kaydetti:
?Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa yürütmekte olduğumuz Uluslar arası Öğrenciler Akademisi kapsamında birçok kültürel çalışmaya da destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve diğer Türki Cumhuriyetlerde, öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda dört halife dönemi ile ilgili olumsuz bir takım yayınların ve faaliyetlerin yürütüldüğünü gördük. Şia kaynaklı yayın faaliyetlerinin bu bölgelerdeki ehli sünnet ağırlıklı Müslümanlar arasında rahatsızlık yarattığını gerek Afganistan ve gerekse Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencilerimizden elde ettiğimiz bilgiler sayesinde haber alınca, doktora öğrencilerimizden bu konu ile ilgili bir çalışma yapmalarını istedik. İlk önce çevirisini düşündüğümüz kitapla ilgili olarak Prof. Dr. Hayri Erten hocamızdan kitabının çevirisi ile ilgili iznini talep ettik o da sağolsun bizleri kırmadı ve bu çeviri iznini verdi. Afganistanlı doktora öğrencilerimizden Sayed Mubin Hashimi ve Abdulwali Akbulut bu eserin Farsçaya çevirisini gerçekleştirerek yayına hazır hale getirdiler. Bu yararlı çabalarından dolayı bu öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum Allah onlardan razı olsun. Yine katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etmek istediğim Stroton firması da bu eserimize önemli katkı sağladılar. Bu eser gerek Afganistan, gerekse Türki Cumhuriyetlerde ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Özellikle bu bölgelerde bu tür eserlerin yaygınlaşmasının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Medeniyetin Burçları Derneği olarak öğrencilerimizi sadece bu bölgelerle ilgili değil, Afrika´nın ve Asya´nın diğer bölgeleri ile ilgili de buna benzer hassas meselelerde yapacakları çalışmaları da desteklemeye devam edeceğiz. Farklı dillerde yapılan bu tür çeviri çalışmalarının hem bizim hem de o ülkeler için önemli bir kültür hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu eser Medeniyetin Burçları Derneği´nin 6. kitabı olarak yayınlandı. Bundan önce bilindiği gibi, 2004 yılında Mehmet Akif İnan Kitabı, 2011 yılında Rasim Özdenören Kitabı, 2015 yılında Sezai Karakoç Kitabı, 2014 yılında Gökçek Ölmemiş ve Babalar Sessiz Ağlar isimli kitapları yayınlamıştık. Medeniyetin Burçları Derneği olarak Kayseri´de okuyan gerek lisans seviyesinde gerekse Yüksek Lisans ve Doktora seviyesindeki öğrencilerimizin bu tür özgün çeviri çalışmaları ile ilgili her türlü desteği sağladığımızı özellikle vurgulamak istiyorum.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü