MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ  BELEDİYESİ

?DEREVENK VADİSİ´Nİ DOĞAL SİT ALANI İLAN ETTİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Germir-Tavlusun ile Derevenk Vadisi arasında kalan alanı DOĞAL SİT ALANI olarak koruma alanı altına aldıklarını bildirdi.

Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekanların bulunduğu alanları TARİHİ SİT ALANI, mimari ve şehircilik yapılaşması bulunan alanları Arkolojik alan ilan ettiklerini hatırlatan Dr.Memduh Büyükkılıç, doğal ve toprak yapısı, kendine özgün bitki ve canlı hayvan çeşidi barındıran GERMİR-TAVLUSUN VE DEREVENK VADİSİ arasında bulunan alanı da DOĞAL SİT ALANI olarak gördüklerini ve alanları büyük ölçekli DOĞAL PARKLAR oluşturacaklarını belirtti.

Kayseri doğal varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan Germir, Tavlusun, Derevenk vadisi arasını ve çevresindeki doğal yapı, yöreye özel bitkiler ile Anadolu Floryası için önemli olduğu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:   "Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan çevre ve doğal yapılara önem veriyoruz. Erciyes Dağı ilimiz için çok önemli ve bu doğal alan dünya turizmin hizmetindedir. Yine İlçe sınırları içersinde yer alan ve vadileri, koramazları, doğal bitki örtüsü, arazi yapısı ile saklı bir doğal yer olan Germi ve Tavlusun ve bölgesi belediyemizin öncülüğünde Doğal Sit alanı ilan edilmiştir. Bu doğal yöreler çevresi için son derece önemlidir. Bu alanlar doğal sit alanı olarak korunmalı ve yapı inşaatına izin verilmemelidir. Çünkü bu alanlar çevresi ve doğal yapısı ile bir bütün olup gelecek kuşaklara bir doğal alan olarak miras bırakılmalıdır. Anadolu´nun doğal, çevresel, bitki örtüsünü, canlı varlıklarını ve neslini korumak zorunludur. Germir ve Tavlusun bu niteliklerin hepsini taşımaktadır. Belediye olarak Melikgazi ilçesinde yer alan bu alanları DOĞAL SİT olarak koruma altına alınmıştır? 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi