MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

ESENYURT PAZAR YERİ´Nİ HİZMETE AÇACAK?

Esenyurt Pazar Yeri Salı günü hizmete açılacak? Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 28 açık ve kapalı semt pazar yeri bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak ilçe halkına ve esnafa verdiğimiz önem ve hassasiyetten dolayı semt pazaryerini önemsiyor ve bu yönde yatırımlar yapıyoruz.?değerlendirmesinde bulundu?
Esenyurt Semt Pazar yerinde yapılan çalışma ile alan olarak büyütülerek esnaf kapasitesinin artırıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, semt pazaryerleri esnafının, vergisini veren, işgücü ve emeğini sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar harcayan ve halkın gıda, giyim, züccaciye gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayanlar olarak değer verdiklerini kaydetti.
Esenyurt Pazar Yerinin 21 Haziran 2016 Salı günü saat:17.00´de düzenlenecek tören ile hem açılışının yapılacağını hem de semt halkına iftar yemeği verileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: ?Son 20 yıl içerisinde 28 semtte çok amaçlı ve büyük ölçekli semt pazar yerleri inşa ettik. Esenyurt için yeni bir projelendirme çalışması yaptık. Melikgazi Belediyesi´nin inşa etiği semt pazaryerleri haftanın bir günü değil yılın 365 günü hizmet veren mekânlardır. Haftanın bir günü semt pazarı olurken, diğer günler semtin kapalı otoparkı, gençlerin basketbol ve futbol alanı, kına ve asker uğurlamanın toplanma yeri, kurban bayramında kurban kesim yeri olarak hizmet vermektedir. Şimdi yapılan projelendirme ile üstü güneş panelleri ile kaplı kendi enerjisini kendi üreten pazaryerleri revaçtadır. Biz de bunun daha güzel estetik ve Esenyurt ile pazarcı esnafına yakışır yeni bir projelendirme ile Esenyurt´ta inşa ettik. Güneş enerjisinden aydınlatmalı ve ısıtmalı olacak bu semt pazaryeri yine örnek olacaktır.?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pazar yeri açılışının ardından Ramazan Ayı içerisinde Melikgazi Belediyesi´nce başlatılan ve amacında beraberlik ve paylaşma gibi değerlerin yer aldığı ?MAHALLEMDE İFTAR VAR? etkinliğinin Esenyurt Mahallesi´nde gerçekleştirildiğini ve etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı