Melikgazi, hem israfı önlüyor, hem ekonomiye katkı sağlıyor

Melikgazi, hem israfı önlüyor, hem ekonomiye katkı sağlıyor

Çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekleyen Melikgazi Belediyesi, pazar yerlerinden toplanan sebze ve meyveleri kompost yöntemiyle organik gübreye dönüştürüyor.
İlçedeki kaynakların verimli kullanılması ve israfın önlenmesine yönelik başlatmış olduğu sıfır atık projesi çerçevesinde atıkları geri dönüşüme kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak adına geri dönüşümün öneminin farkındayız. Sıfır atık projesi çerçevesinde gerçekleştirilen geri dönüşüm çalışmalarında örnek ve referans olan belediyemiz yine örnek bir çalışmaya daha imza attı. Belediye olarak sebze ve meyve atıklarını pazar yerlerinden toplayarak geri dönüşüm tesisimizde bulunan kompost makinemizde doğal organik gübre üretimini sağlamış oluyoruz. Hem de pazar yerindeki çöp niteliğindeki atıkları değerlenmiş oluyoruz. Bu yeni başlattığımız geri dönüşüm uygulamasıyla temiz ve sürdürülebilir çevreye katkı sağlarken, atık yönetimi konusunda şuur oluşturmayı hedefliyoruz. Bizim temel hedeflerimiz sıfır atık projesini olabildiğince geliştirmek. Toplumsal şuur ve birliktelikle sıfır atık konusunda vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile ülke ekonomisine büyük kazanç sağlamış oluruz. Doğal kaynakları ne kadar tasarruflu kullanırsak, bizden sonraki nesiller de o kadar az kaynak sıkıntısı çekecektir.” dedi.
İklim krizi, çevre kirliliği ve doğal kaynakların günden güne yok olmasına dikkat çeken Doç. Dr. Palancıoğlu, farkındalık oluşturma çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”