MERDİVEN ALTI SATICILARDAN

MERDİVEN ALTI SATICILARDAN

ALIŞVERİŞ YAPMAYIN UYARISI

Kayseri´de Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla bayram şekeri esnaflarında da hareketlilik yaşanırken, vatandaşlara uyarılarda bulunan esnaf Hamdi Çarşıbaşı, ?Merdiven altı imalatçılarından, merdiven altı satıcılardan alışveriş etmelerini istemiyoruz? diye konuştu.
Kurban Bayramı´na sayılı günler kala bayram şekeri satan esnaflarda da yoğunluk başladı. 1946 yılından buyana şekerleme işi ile uğraştıklarını ifade eden Hamdi Çarşıbaşı, bayramları umutla beklediklerini ancak büyük bir hareketlilik olmayacağı yönünde düşüncelerinin olduğunu söyledi. Önceki bayramlara göre fiyatlarda artış olmadığını dile getiren Çarşıbaşı, çikolata ve şeker fiyatlarının 5-70 TL, lokum fiyatlarının ise 6-25 TL arasında değiştiğini söyledi. Hamdi Çarşıbaşı, ?Şuanda Kurban Bayramı´nın son haftasına girmiş bulunmaktayız. Tam bir yoğunluk daha başlamadı. Yavaş yavaş başlayacağını umut ediyoruz. Esnaf olarak tabi ki bu bayramlar bizim can yeleğimiz, umutla bekliyoruz. İnşallah beklediğimiz performansı alabiliriz ama tam manasıyla çok büyük bir hareket olacağınız zannetmiyoruz. Yine de bu günlerimizi de çok sükür, şükürler olsun. Ramazan Bayramıyla Kurban Bayramı arasında kısa bir mesafe var. Fiyatlarımızda çok büyük bir değişiklik olmadı. Aynı fiyatlar olarak devam etmekteyiz. Fiyat artışımız yoktur. 5 liradan 70 liraya kadar şeker ve çikolata çeşitlerimiz mevcuttur. 6 liradan 25 liraya kadar da lokum çeşitlerimiz mevcuttur? diye konuştu.
?Merdiven altı satıcılardan alışveriş yapmayın?
Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Hamdi Çarşıbaşı, kendi sağlıkları için merdiven altı imalatçılarda, satıcılardan alışveriş yapmamalarını istedi. Çarşıbaşı, ?Halkımızdan özellikle istediğimiz esnaf olarak mesleği icra edenlerden alışveriş etmelerini tavsiye ediyoruz. Merdiven altı imalatçılarından, merdiven altı satıcılardan alışveriş etmelerini istemiyoruz. Bunun nedeni de bayat, tarihi geçmiş mamuller olabilir. Olur demiyoruz olabilir. Bunlara çok dikkat etsinler. Kağıtlara deforme oluşmuş, içindeki malzemelerin rengi değişmiş ve de son kullanma tarihi geçmiş mamuller almasınlar. Bunlar hem kendi sağlığı için hem vatandaşlarımızın sağlığı için önem arz etmektedir. Bizler devamlı kontrol altında, denetleme altında olduğumuz için bunlara bizzat dikkat ediyoruz. Esnaf olarak da bunlara uymak zorundayız. Vatandaş da alırken aldığı yerlerin kaliteli olmasına önemle dikkat etmelerini rica ediyoruz? dedi.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor