MERKEZ MESLEKİ LİSESİ İÇİN TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

MERKEZ MESLEKİ LİSESİ İÇİN TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ kapsamında proje okul olarak belirlenen Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım Toplantısı 02 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.

Zoom platformu üzerinden 02 Temmuz 2021 Cuma günü saat 16.00’da yapılacak toplantıya, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandırıoğlu, Merkez MTAL Müdürü Tekin Alpaslan, rehber öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılacak.

Toplantının amacının okulu öğrencilere ve ailelerine tanıtmak olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, “LGS tercihleri öncesi okulumuzu hem öğrencilerimize hem de velilerimize tanıtmak ve meslek liselerinin önemini anlatmak istiyoruz. Okulumuz tam şehrin merkezinde, ulaşım sıkıntısı olmayan bir konumda. Bunun yanı sıra okulumuzda başarıları öğrencilerimize Odalarımız vasıtası ile burs verilecek. Aynı zamanda iş garantili staj imkanlarımız olacak. Tercih yapacak tüm gençlerimizi ve ailelerimizi toplantımıza bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyüksimitci sözlerini noktalarken “Mesleki eğitimin önemini gençlerimize ve ailelerine iyi anlatmamız, kafalarındaki olumsuz algıyı kırmamız gerekiyor. Sanayisi gelişmiş ülkelere baktığımız zaman mesleki eğitimi en iyi şartlarda verildiğini görüyoruz. İnşallah bizde bu okulumuzun hem şartlarını hem müfredatını iyileştirip sanayicilerimizin teknik eleman sorununu çözmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı