Mevlid Kandili Mesajları

Mevlid Kandili Mesajları

 

Büyükkılıç'tan Mevlid Kandili Mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, insanlara örnek olan ve hadis-i şerifinde ‘güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ şeklinde buyuran Hz. Muhammed’e (SAV) layık birer insan olma temennisinde bulundu.

Son peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) insanlığa yol gösterici olarak gönderildiği tarihi ifade eden Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Büyükkılıç, tüm örnek davranışları temsil eden, merhamet timsali, insan ve canlı sevgisi ile dolu, hoşgörü sembolü Hz. Muhammed’i sevgi ve hürmet ile yâd ettiğini ifade etti. Büyükkılıç, Mevlid Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Mevlid Kandili olarak idrak ettiğimiz, dünyamızı aydınlatan mesajı ve örnek davranışları ile merhamet timsali, insan ve canlı sevgisi ile dolu, hoşgörü sembolü Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (SAV), muhabbetle, hürmetle yâd ediyor, Cenab-ı Allah’tan son nebiyi Makamı Mahmud’a ulaştırmasını niyaz ediyorum. Örnek şahsiyeti ve risaleti ile bugün belki de en çok ihtiyaç duyulan insanlık örneğini bize sunan Hz. Muhammed’i (SAV) büyükten küçüğe, yaşlıdan gence, kadından erkeğe tüm insanlık kendisine örnek almalıdır, rehber edinmelidir. İnsanlara örnek olan ve hadis-i şerifinde ‘güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ şeklinde buyuran Hz. Muhammed’e (SAV) layık birer insan olabilmeyi temenni ediyorum. Peygamber Efendimiz, diri diri toprağa gömülen kız çocukları için her türlü ahlaksızlık ve adetlerin yer aldığı cahiliye devrinde, o topraklara adeta bir güneş gibi doğan, tüm kötülükleri ayaklarının altına aldığını ifade ederek, bir eline güneşi, diğer eline ayı dahi verseler davasından dönmeyeceğini söyleyen bir peygamberdir. Bu âli şahsiyet ve duruş ile tertemiz bir toplum inşa etmiştir. Bugün de hala şahsiyetini örnek alan toplumların arındığı, geliştiği bir risalet mirası ile gönlümüzde taht kuran sevgili peygamberimizin doğum gününü tebrik ediyor, ilelebet toplumda ve gönüllerde varlığını sürdürmesini temenni ediyorum.”

Başkan Büyükkılıç, mesajında başta Kayserililer olmak üzere, tüm İslam Âleminin Mevlid Kandilini kutladı.

 

Başkan Palancıoğlu Mevlid Kandili'ni kutladı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, mübarek Mevlid Kandili için bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, mesajında, Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa ve İslam dünyasına barış, sevgi, kardeşlik ve hayırlar getirmesini temenni ederek; "Mevlid Gecesi Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) yaşamını, mirasını, Kur’an-ı Kerim’i hakkıyla tefekkür edebilmek için güzel bir fırsat. Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren son Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği gecedir. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını diliyorum. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın, milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, Rabbi’mden birliğimizi ve dirliğimizi korumasını niyaz ediyorum.” dedi.

 

Başkan Çolakbayrakdar: “Mevlid Kandili, varlık aleminin şereflendiği zaman dilimidir”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında Hz. Muhammed’in, dünyayı teşrifleriyle kainata; huzur, barış, mutluluk ve rahmet getirdiğini söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, kainata rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in varlık alemini şereflendirdiği zaman diliminin Mevlid Kandili olarak kutlandığını hatırlatarak, Mevlid Kandili’ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) insanlığa huzur ve mutluluk reçetesi getirmiş ve geleceğe de örnek olmuştur. Mevlid Kandili, kutlu bir gecedir. İnsanlık, Hazreti Peygamber’in reçetesine her geçen gün daha çok ihtiyaç duymaktadır. Bu vesileyle Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin; vatanımıza, milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam Alemine; sağlık, mutluluk, bereket ve huzur getirmesini Yüce Rabbimiz’ den niyaz ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Yalçın’dan Mevlid Kandili mesajı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) dünyaya teşrifi olan Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin insanlık tarihinin en önemli olayı olduğuna dikkat çekerek, “O’nun gelişiyle birlikte insanlık karanlıktan aydınlığa, dalaletten hidayete ermiştir. İnsanlığın huzur ve saadet tarihi yeniden yazılmaya başlanmıştır.” ifadelerine yer verdi. Mevlid Kandilinin aynı zamanda dua saati de olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın mesajını şu şekilde tamamladı: “Hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, bu hayırlı gecenin başta ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

“ARANIZDA SELAMI YAYINIZ”

Öte yandan Başkan Yalçın, ilçe genelindeki açık hava görsellerinde yayınlanan Mevlid Kandili tebrik mesajında, Peygamber Efendimizin selamlaşmanın önemine vurgu yaptığı bir hadisine yer verdi. ‘Aranızda selamı yayınız’ hadisinin merkeze alındığı görsellerde ‘merhaba, selamünaleyküm, günaydın, iyi günler, kolay gelsin’ gibi günlük hayatta selam ve iyi niyet belirtmekte kullanılan ifadeler yer aldı.

 

 

Başkan Öztürk'ten kandil mesajı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin düşmanlığa barış olduğunu belirten Başkan Esat Öztürk, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bizi bu mübarek geceye ulaştıran Rabbime hamd ediyor, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) salat-u selam ediyorum. Efendiler Efendisi, insanlığı bir olan Allah’a inanmaya, hayatı kulluk, samimiyet, sadakat, doğruluk gibi yüce değerlerle tezyin etmeye çağırmıştır. Onun dünyaya gelişi; ölüme hayat, zulme adalet, cehalete bilgi, vahşete merhamet, düşmanlığa barış olmuştur. Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık onun rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. Dünyanın karmaşasında katılaşan kalpler onun şefkat pınarlarıyla yumuşamıştır. Peygamberimiz, getirdiği prensipleri bizzat yaşayarak hepimize örnek olmuştur. Bize düşen vazife, o güzel prensiplere sımsıkı sarılarak hayatımıza yön vermektir. Böyle olduğu takdirde her mevlid, bizim için Efendimizle ve onun hayat dolu mesajlarıyla yeni bir buluşma olacaktır. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemiz bakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır. Peygamber Efendimizi sevmek onu gereği gibi anlamak, onun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda onun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi tebrik eder, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Gülsoy’dan Mevlid Kandili mesajı

Kayseri Ticaret Odası(KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gülsoy mesajında, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevginin ve sevgililerin en şereflisi Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Hz. Muhammed (s.a.v) İslam Alemi başta olmak üzere tüm dünyaya ve insanlığa barış, merhamet, hoşgörü olmak üzere pek çok iyi duygu ve davranışının en güzel ve kalıcı örneklerini gösterdi, bizlere en kutsal mirası bıraktı. Peygamber Efendimizin rehberliğinde tüm dünya coğrafyası ve insanlık fikri, ahlaki olarak en büyük aydınlanmasını yaşamıştır. Aradan geçen yüzyıllara rağmen bugün de Peygamber Efendimizin yol göstericiliğinde, bizlere bıraktığı bu eşsiz emaneti korumanın manevi hissiyatını en kalbi şekilde yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Bizde yaptığımız her işte hakkı ve hakikati gözetme noktasında gayret gösteriyoruz. Kutlu yolculuğun elçisi Efendimizin yolundan giderek, Allah rızasını kazanmak ve peygamberimizin şefaatine nail olmak için çalışıp dualarla kapısına varmalıyız. Bu nedenle Mevlid Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Her bakımdan kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle; tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini kutluyorum. Mevlit Kandilinin tüm dünyaya önce sağlık, ardından da barış, bereket ve huzurlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V) salat-u selam ile yad ediyor, şefaatine nail olmayı diliyorum. "


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”