MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK PROJE

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Endüstri ve Bilim Kulübü Kayseri´nin Develi ilçesindeki Kulpak Köy Okulunu kendi imkanları ve olanakları ile adeta baştan yaptı.
Endüstri ve Bilim Kulübü içerisinde yer alan gönüllü öğrenciler sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 3-4-5-6 Haziran 2016 tarihlerinde "Bir Elin Nesi İki Elin Neşesi Var" projesi kapsamında Kayseri Develi Kulpak Köy Okuluna yardımda bulundu.
2016 Şubat ayında Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği katına öğrencilerin kendi imkanları ile yaptırmış olduğu kitap kumbarasını yerleştirerek kitap toplamak üzere çalışmalara başlayan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kayseri İl Merkezi´nin belirlediği ihtiyaç sahibi okullar listesinden Kulpak Köyünü belirlediler.
Develi Kaymakamlığı ve Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli resmi işlemleri tamamlayıp okulu incelemeye giden proje gönüllüleri okulun ihtiyaçlarını tek tek tespit etti. Okulun eksiklerinin belirlenmesinin ardından tadilat ve tamirat işlemleri için sponsor görüşmelerine başlayan öğrenciler Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Kaymakamlığı ve Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile de ortak çalışma içerisine girdiler.
Kayseri´deki bir çok esnaf ile de görüşen öğrenciler bir çok yerden kitap, oyuncak ve kıyafet olmak üzere çocuklara yönelik eksikleri tamamladılar. Daha sonra 30 gönüllü öğrenci 3 gece boyunca okulun yanına kurdukları çadırlarda konaklayarak okulun boyama işlemlerini, çeşmesini, kırtasiye malzemelerini, tadilat tamiratını, bakım/onarım çalışmalarını gece gündüz ve yorulmak nedir bilmeden tamamladılar.
Konaklama ve çalışma esnasında köy muhtarı ve sakinleri ile şehit Müsellim Ünal´ın ailesi sahur vakti de dahil olmak üzere gönüllü arkadaşların beslenme ihtiyaçlarını karşıladılar. Tamamlanan ve tüm Türkiye´ye örnek olan proje geçtiğimiz günlerde yapılan iftar yemeği ile son buldu.


Haber Kaynak : İHA

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti