NÜFUSUN % 71 DEPREM BÖLGESİNDE YAŞIYOR

NÜFUSUN % 71 DEPREM BÖLGESİNDE YAŞIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği´nin yeni başkanının seçildiği Meclis Toplantısı´na katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği´nin yeni başkanının seçildiği Meclis Toplantısı´na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Özhaseki, nüfusun yüzde 71´inin deprem bölgesinde yaşadığını  hatırlatarak,  deprem gerçeğini bilerek hareket edilmesi gerektiğini  kaydetti?                        

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın istifasının ardından yeni başkanını seçmek üzere toplanan Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi Toplantısı´na katıldı. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın belediyelere yönelik gerçekleştirdiği yatırım ve projeler hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinden ayrılan Kadir Topbaş´a da bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Söz konusu toplantıda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği´nin yeni başkanı seçildi.

Açıklamalarında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörden dolayı evleri zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğine de dikkat çeken Bakan Özhaseki, ?Vatandaşın evi yıkıldıysa o evleri vermek bizim borcumuzdur. 25 bin ev yapılıyor bir kısım evleri teslim ettik, bir kısım evler 1-2 ay sonra teslim ediliyor. En geç 5-6 ay sonra evler orada teslim edilmiş olacak? değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi´nin Toplantısı´nda, Türkiye´deki deprem riskine de değinen Bakan Özhaseki, nüfusun yüzde 71´inin deprem bölgesinde yaşadığını belirterek, deprem gerçeğini bilerek hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

İstanbul´da riskli yapı sayısının 600 bin civarında olduğunu işaret ederek bu doğrultuda 2010 yılından itibaren çıkan yasalarla birlikte mevzuatlarla hareket edildiğini söyleyen Özhaseki, belediyelerin de muhtemel depremleri ve riskli binaları göz önünde bulundurarak çalışmalar yapmasını istedi.

Özhaseki, hedeflerinin 2030´a kadar yılda 500 bin binayı yeniden yıkıp yapmak olduğunu, bunu yapabilecek güçte olduklarını ifade ederken, İstanbul´dan bir pilot bölge seçerek 2018´de çalışmaların başlayacağını, bakanlık olarak dönüşüm noktasında belediyelere bu yönde destek olacaklarını dile getirdi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor