NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ´NDE

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ´NDE

TANIŞMA VE ORYANTASYON ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ...

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde (NNYÜ) 2017-2018 eğitim- öğretim yılı açılışı nedeniyle Tanışma ve Oryantasyon Etkinliği düzenlendi.

Yoğun sınav maratonundan sonra bu yıl NNYÜ bünyesine katılan öğrencilerin tanışma ve kaynaşmasını sağlamak, üniversite ortamına ve çevreye uyumlarını kolaylaştırmak,  üniversitenin misyonu, vizyonu ve sunduğu imkanlar ile akademik ve idari birimlerin çalışmaları hakkında bilgiler vermek amacıyla düzenlenen Tanışma ve Oryantasyon Etkinliği Süleyman Çetinsaya Kültür Merkez´inde başladı. Etkinliğin açılış programına NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan etkinliğinin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kerim Güney yaptı. Üniversitelerini tercih ettikleri ve öğrenim hakkı kazandıkları için öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, ?Üniversitemize hoş geldiniz? dedi. Üniversitelerin uygarlık yarışında bir ülkenin öncü kurumları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney konuşmasında şunları söyledi: ?Üniversiteler, kültürde, medeniyette, bilimde araştırmada, teknolojide, yenilikte öncü rol oynarlar ve lokomotif görevi üstlenirler. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi olarak hedefimiz dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri yürütmek ve bu araştırma faaliyetlerinden elde edilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürmektir. Eğitim açısından düşünüldüğünde modern eğitim metotları uygulayarak, çağın gerektirdiği, bilgi ve becerilere sahip, araştırmacı, paylaşımcı, girişimci, kendine güvenen ve inanan, toplumsal ve etik değerlere saygılı, sosyal ve kültürel yönden güçlü bireyler yetiştirmektir. Bizim öncelikli hedeflerimizden biriside mezunlarımızın iş arayan değil, kendi, işlerini kuran ve bu şekilde istihdam oluşturan kişiler olarak topluma fayda sağlamalarıdır. Üniversitemizin kuruluş aşamasından beri şu dört hususu çok önemsiyoruz. Kendi bölümünüzle ile ilgili temel bilgilere sahip olacaksınız ve bir konuda uzmanlaşacaksınız. Bilişim teknolojilerine hakim olacaksınız. Bir yabancı dil, hatta iki yabancı dil bileceksiniz. Yurt dışı tecrübesine sahip olacaksınız. Biz bunları sağlayabilmek için her türlü imkana sahibiz. Üniversitemiz fiziki alt yapısı ve donanımıyla gelişmiş çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvasıdır.?

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da konuşmasının başında Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından kurulan Üniversitenin kuruluş aşamaları ile Nuh Naci Yazgan´ın hayatı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Tecrübelerini öğrencilerle paylaşan ve önemli tavsiyelerde bulunan Mustafa Nevzat Özhamurkar, ?Eğitimle, bilgiyle, tatbikatı bir araya getirebilirseniz aşamayacağınız hiçbir yol yoktur.  Birde azim şarttır. Bir yerde ?olmadı, ne yapacağım, olmuyor işte? yok. Nasıl oluyorsa çaresini bulmaya çalışacaksınız. Hayatta para kaybedebilirsiniz, işinizi kaybedebilirsiniz, zarar edebilirsiniz ama bir süre sonra tekrar telafi edip yeniden daha iyi noktalara gelebilirsiniz. Ama zamanın kıymetini çok iyi bilin. Her şeyi geri getirebilirsiniz ama bugün kaybettiğiniz, boşa harcadığınız zamanı geri getiremezsiniz. Burayı daha iyi yerlere getirmek için emek harcayan bizlerin bir tek hedefi var. Nasıl daha iyi imkanlarla gençlerimizi yetiştirir, bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu millet bizim, bu millete faydalı fertler haline getirebiliriz. Bazı sıkıntılar olmaz mı? Olur. Ama bunlar ne bizleri nede sizleri yıldırmamalı? dedi. Konuşmasını, iş hayatına başladığında babasının kendisine verdiği öğütle bitiren Mustafa Nevzat Özhamurkar, ?Ok gibi doğru olursan hedefe varırsın, yay gibi eğri olursan elde kalırsın. Bu hayat felsefesi içimde daha dün söylenmiş gibi durur. Doğru olun, doğru ölün? dedi.

 Konuşmaların ardından etkinlikler Mustafa Nevzat Özhamurkar Öğrenci Merkezi önündeki kampüs alanında devam etti. İki gün boyunca konserler, oyunlar, yarışmalar, açık hava sineması, tiyatro, atlı okçuluk gösterisi ve kermes gibi sosyal faaliyetlerle devam eden Tanışma ve Oryantasyon Etkinlikleri takım oyunlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve DJ Hüsnü Şen performansıyla sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”