ORUÇ TUTMAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

ORUÇ TUTMAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven: “Oruç tutmak bağışıklık sistemini ortadan kaldıracak veya zarar verecek bir durum değildir.”

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran ramazan ayının başlaması vesilesi ile yaptığı açıklamada her sağlıklı bireyin oruç tutması gerektiğini ve oruç tutmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak “Oruç tutmak bağışıklık sistemini ortadan kaldıracak veya zarar verecek bir durum değildir. Oruç tutarak daha sıhhatli olunabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran ramazan ayının başlaması vesilesi ile bir açıklama yapan İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven her sağlıklı bireyin oruç tutması gerektiğini ve oruç tutmanın bağışıklığı olumlu etkileyeceğinin altını kalın çizgilerle çizerek “Öncelikle Cuma günü başlayacak olan Ramazan-ı Şerifimizin ülkemize, İslam alemine ve bütün bir insanlığa bereketler getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Daha önce Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın da açıkladığı gibi alanının uzmanı olan doktorlar oruç tutmanın sağlıklı bir bireyin bağışıklık sistemine zarar vermesi bir tarafa bağışıklık sistemini daha da güçlendireceğini ifade etmekteler. Bu sebeple oruç tutmak bağışıklık sistemini ortadan kaldıracak veya zarar verecek bir durum değildir. Onun için oruç tutarak daha sıhhatli olabilir insanlar. Diğer taraftan kendisi kronik hasta veya normal bir hastalığı var veya korona virüs vesilesi ile bir hastalık zaruri etmiş ise bu kimselerin Ramazan ayı içerisinde oruç tutmaları yerine kazaya bırakmaları uygundur. Allah-u Teala Kuran’ı Kerimde, Bakara Suresinde Ramazan ayı içerisinde hasta olan ya da yolcu olanların oruçlarını tutmayarak Ramazan öncesi ve sonrasında oruçlarını kaza edebileceklerini belirtmektedir. Bu sebeple sağlıklı bireyler için oruç farzdır. Ve onlar içinde oruç tutma hususunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Her sağlıklı birey orucunu tutabilir. Aksine şunu söylemek durumundayız ki oruç tutan insanın bağışıklık sistemi daha gelişir. Bu günlerde medyamızda birçok alanında uzman doktorların, özellikle karantinadan dolayı evlerinde kalan insanların çok yemesinden dolayı ya da sürekli yemelerinden ve içmelerinden dolayı bağışıklık sisteminin zarar göreceğini bildirmektedirler. Dolayısıyla oruç tutmanın bağışıklık sistemine zarar verecek bir durumu yoktur. Hep birlikte oruçlarımızı tutacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

İl Müftüsü Prof.Dr. Güven, Korona Virüs salgını önleme çalışmaları kapsamında camilerin kalabalık ibadetlere kapalı olması nedeni ile Teravih Namazlarının evlerde kılınacak olması nedeni ile yaptığı açıklamada ise “Şu anda camilerimizde cemaat ile namaz kılma hususunda bir yasağımız bulunmakta. Yoksa camilerimiz açık ve orada herkes bireysel olarak namazlarını kılabiliyorlar. Ancak bu korona virüs vesilesi ile bu salgın hastalığın daha fazla yayılmaması için cemaat ile namaz kılmamaya Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatlarıyla karar verildi. Bu vesile ile ramazan ayı içerisindeki teravih namazlarımızı da camilerimizde cemaat ile eda etmeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan isteğimiz evlerinde teravih namazlarını eda etmeleridir. Evde teravih namazlarını ferdi olarak eda edebilecekleri gibi isterseler evin beyefendisi imamlık yaparak hanımefendi, çocuklar, büyükanne, büyükbaba tamamına cemaat ile namaz kılabilirler. Böylece teravihlerimizi evimizde eda etmiş olacağız inşallah” ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”