OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN,

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURSAÇAN,

?ÜRETİM REFORM PAKETİ SANAYİDEN UZAKLAŞAN SERMAYEYİ DÖNDÜRECEKTİR? ...

Kayseri 1. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yazılı bir açıklama yaparak ?Üretim Reform Paketi´ni değerlendirdi? Başkan Nursaçan ?Üretim Reform Paketi, devam eden yatırımları güçlendirmenin yanı sıra, sanayiden uzaklaşan sermayeyi de yeniden üretime yöneltecektir? ifadesini kullandı?
Kayseri 1. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yazılı bir açıklama yaparak ?Üretim Reform Paketi´ni değerlendirdi?
Başkan Nursaçan değerlendirmesinde TBMM´den geçmesi beklenen Üretim Reform Paketi´ni sanayinin geliştirilmesi ve üreticinin desteklenmesi noktasında olumlu bir adım olarak gördüklerinin altını çizerek ?Bu paket ile Türkiye ekonomisi ve sanayisi bakımından stratejik öneme sahip OSB´leri, sanayicileri ve yatırımcıları ilgilendiren önemli değişiklikler yapılacağına inanıyoruz.Türkiye´nin üretim kapasitesini artıracak, yerli üretimi kolaylaştıracak çalışma kapsamında imar kanunundan mera kanununa, sanayi sicil kanunundan emlak vergisi kanununa, vergi usul kanunundan yapı denetim kanunu ve endüstri bölgeleri kanununa kadar bir dizi kanunlarda yapılan değişiklikler sanayimize olumlu yansıyacaktır.Üretim Reform Paketi, devam eden yatırımları güçlendirmenin yanı sıra, sanayiden uzaklaşan sermayeyi de yeniden üretime yöneltecektir. Paketle birlikte yıllardır sanayicimizin sonuç beklediği pek çok konu çözüme kavuşturuluyor. Sanayicilerimizin elektrik tüketiminde ödediği TRT payının kaldırılması, hafta sonu çalışma izni alma zorunluluğuna son verilmesi, sanayi sicili almış sanayicilerden emlak vergisi alınmaması, şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması, enerji verimliliği gibi pek çok köklü düzenlemeyi beraberinde getirecek bu paket için, başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olmak üzere, hükümetimize ve emeği geçen herkese sanayicilerimiz adına teşekkür ederim? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları