OSB BAŞKANI NURSAÇAN: “PEK ÇOK FABRİKA ELEMAN ARIYOR”

OSB BAŞKANI NURSAÇAN: “PEK ÇOK FABRİKA ELEMAN ARIYOR”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan Organize Sanayi Bölgesi’nde pek çok fabrikanın kalifiye eleman arayışında olduğunu belirterek “Fabrikalarımız için aranan elemanların bulunması, bulunamıyorsa da mutlaka yetiştirilmesi gerek” ifadesini kullandı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, eleman ilanları, aranan eleman ihtiyacı ve mesleki eğitim konularında yaptığı değerlendirmede Organize Sanayi Bölgesi’nin giriş yollarının kenarlarında, fabrikaların duvarlarında, servis araçlarının üzerinde pek çok fabrikanın eleman ilanlarının bulunduğunu hatırlatarak “Hatta fabrika sahipleri gazetelere ya da OSB’deki billboardlara ücretini ödeyerek eleman ilanları veriyor. Siparişlerini yetiştirmek ve üretimlerini artırmak isteyen sanayiciler aradıkları elemanları bir an önce bulabilmek için iş arayanlara cazip gelebilecek ifadeler de kullanıyorlar. İlanlarda, ‘4 Bin TL Maaş’, ‘Yılda 2 İkramiye’, ‘Sendikal Yardımlar’ gibi ibareler de yer alıyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde vasıfsız eleman ilanları da bulunuyor; ancak çoğunlukla kaynakçı, döşemeci, terzi, tornacı, boyacı gibi meslek gruplarında elemanlar aranıyor” değerlendirmesinde bulunup bir taraftan TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına bir taraftan da sanayiciler tarafından verilen eleman ilanlarına dikkat çekerek, TÜİK tarafından en son açıklanan işsizlik verileri ve sanayiciler tarafından verilen eleman ilanları arasında bir ikilemin bulunduğuna dikkat çekti.

Ülkemizdeki mesleki eğitim konusunun sadece devletimizin yaklaşımıyla çözülemeyeceğini, toplumun mesleki eğitime bakışının da değişmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Nursaçan, “Ailelerin, gençlerimizin, kısacası toplumun tüm fertlerinin meslek liselerine bakış açısını değiştirmesi gerekir. Düz liseler ve ardından sözel ağırlıklı üniversitelerden mezun ettiğimiz milyonlarca gencimizin işsiz kalması ve bunun stresiyle yaşamasının sorumluları arasında ne yazık ki toplumun tüm fertleri var” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık