Özhaseki: “En çok CHP milletvekilleri sevinmiştir”

Özhaseki: “En çok CHP milletvekilleri sevinmiştir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ilimizde yayın yapan bir televizyon kanalında yaptığı değerlendirmede  “Milletvekili Seçim Kanunu’nda değişiklik içeren teklifimiz, en çok gözleri yaşlı, boyunları bükük şekilde zıt görüşteki partilere altın tepside sunulan CHP milletvekillerini sevindirmiştir.” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Milletvekili Seçim Kanunu’ndaki değişiklik içeren teklifleri ile ilgili soruya cevaben yaptığı değerlendirmede  “15 maddelik tasarı meclisimize sevk edildi. Nihayetinde tartışmalar olabilir. Muhalefet tarafından haklısınız denmesini beklemiyoruz. Zehirli bir dille ile milletin aklını karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 15 madde içerisinde en fazla tartışılan 3-4 madde var. Birincisi barajın yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülmesi. 1980 ihtilalinde seçim barajı yüzde 10 olarak benimsenmiş, bu yüzde 7’ye düşürülüyor. Herkesin olumlu bakması gereken bir konu. Zaten düşürülsün deniliyordu. Partilerin seçime katılabilmesi şartları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunması şartı var idi. Bu kaldırıldı. Sadece kongrelerini yapma şartını sağlaması yeterli hale getirildi. Bu güzel bir şey değil mi? Emanet milletvekilleri veriliyordu. Daha çok parti içerisinde sesini çıkartmayacak, emireri gibi ‘git bakalım şuraya’ denilecek milletvekillerinden, Genel Başkanı’nın iki dudağı arasında olan istikbali ile oynanan 20 kişi arasından tespit ediliyordu. Emanet olarak veriyorlar, onlar da melül melül boyunlarını büküp gidiyorlardı. Kendi partileri içerisinde müthiş tartışmalar yaşanıyordu. Onların da adeta alnında kara bir leke gibi, üzülerek utanarak her seferinde başlarına vurulan bir iş oluyordu. Bu da kaldırılıyor. Kongresini yapan , teşkilatlanan her parti seçime girebilecek. 20 milletvekilinin soldan sağa transfer edilerek sadece AK Parti karşıtlığı için hiç dünyada bir araya gelmeyecek adamların emaneten verilmesi hoş bir şey miydi? Herhalde Milletvekili Seçim Kanunu’nda değişiklik içeren teklifimiz, en çok gözleri yaşlı, boyunları bükük şekilde zıt görüşteki partilere altın tepside sunulan CHP milletvekillerini sevindirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin etrafında yaşanan savaşlara da değinen Özhaseki, “Ukrayna - Rusya Savaşı çıktı. Bir koalisyon hükümetinden, ülkesiyle ilgili hızlı ve doğru karar vermesini bekleyebilir misiniz? Kesinlikle, hayır. Güçlü bir liderlik lazım. Şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu liderlik tam da budur. Bütün dünya, göstermiş olduğumuz diplomasiyi takdir ediyor. Muhalefet, NATO ülkesi olmamızdan mütevellit duruma dâhil olalım istiyor. Ama durum böyle olmuyor. Şu an Ukrayna’ya insani yardım yapıyoruz. Rusya ile de ilişkimizi bozmuyoruz, aralarında arabuluculuk çalışmaları da yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı