PALANCIOĞLU, YENİ EĞİTİM VE

PALANCIOĞLU, YENİ EĞİTİM VE

ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINA KATILDI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Şehit Binbaşı Mahmut Şahin İlkokulu ve Ortaokulu´nda düzenlenen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası açılışına katıldı.
Okullarda bu yıl ilk olarak 15 Temmuz Darbe girişimin anlatılacağını hatırlatan Talas İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, ?Türkiye´de 18 milyon öğrenci okullarla buluştu. 3 aylık bir aradan sonra yavrularımızı tekrar okullarında görmek bizi oldukça mutlu etti. Türkiye bu yaz 15 Temmuz?da kanlı bir darbe girişimine sahne oldu. Bu darbe girişimi halkımızın feraseti sayesinde atlatıldı. Bu hafta çocuklarımıza bu süreç ve demokrasinin önemi bu okul sıralarında anlatılacak. Aynı zamanda geçmiş şanlı tarihimizi ve milli değerlerimizi çocuklarımıza öğreteceğiz. 2016-2017 yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim.? dedi.
Talas Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim. Rabbim çocuklarımızın motivasyonunu artırsın. Ülkesine, milletine hayırlı evlatlar eylesin. Talas nüfus artış hızının en çok olduğu ilçe. Yeni göreve geldiğimde en çok okul ihtiyacının olduğu söylenmişti. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında yeni imar yolları açtık. Talas´ta 55 okul binası var. Bu yıl eğitim ve öğretime açmış olduğumuz 5 okulumuz var. Yani okullara yılda yüzde 10 katkımız var. İkisi Mevlana Mahallesinde, ikisi Yenidoğan Mahallesinde, 1 tanesi Başakpınar Mahallesinde, bir tanesi de Kuruköprü Mahallesinde olmak üzere okullarımızı açtık. Okullarımızın 4 tanesini Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte eğitime kazandırdık. Talas´ın hızla artan nüfusuna eğitim açısından destek veriyoruz.? diye belirtti.
Eğitim ve öğretimin önemine değinen Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
?4 çocuk babasıyım, 3 çocuğumda okula gidiyor. Dolayısıyla eğitim ve öğretiminde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ben Erciyes Üniversitesinde 17 yıl akademisyen olarak görev yaptım. Öğretmenlerin işi gerçekten çok zor. Belediye olarak okullarımızı elimizden gelen desteği veriyoruz. Hem öğrenci hem de veli olarak öğretmenlere destek vermek lazım. Son iki ayda yaşadığımız gelişmeler insan kaynağının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu çocukların ilerde iyi bir konuma gelmesi için eğitime elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Yeni öğretim dönemi herkese hayırlı olsun.?
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Şen ise yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek eğitim yöneticileri olarak okulları eğitime hazır hale getirdiklerini söyledi.
Programdan sonra sınıfları gezen Başkan Palancıoğlu, öğrencilerle sohbet edip onlara çeşitli hediyeler verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”