Palancıoğlu: “Bağımlılığı Bırak Sağlıklı Yaşamı Seç”

Palancıoğlu: “Bağımlılığı Bırak Sağlıklı Yaşamı Seç”

Melikgazi Belediyesince daha sağlıklı yarınlar için belediye personeline yönelik gerçekleştirilen seminerde sigara, alkol ve madde bağımlılığının önlenmesine yönelik önlemler büyüteç altına alındı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen sağlık seminerinin Psikiyatrist Tuğba Kara tarafından verildiğini belirten Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Benim iradem güçlüdür, ben bağımlı olmam, ben kontrol edebilirim, bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz, herkes kullanıyor bir şey olmuyor, sadece zayıf bireyler bağımlı olur demeyelim. Bunlar doğru bildiğimiz yanlışlardır. Psikiyatrist Tuğba Kara Hanım madde bağımlılığının nasıl önlenebileceğini anlatarak madde bağımlılarının tedavi sürecinin çok yönlü ve uzun bir süreç olduğunu belirtti.  Bağımlılık geliştikten sonra zararlı alışkanlığı bırakmak ve tedavi süreci oldukça güçleşiyor. Bağımlılık gelişmeden önce önlem alınması daha önemli. Sigara ve uyuşturucu gibi konularda kararlı olmak, sabırlı olmak çok önemli ve bırakamıyorsanız muhakkak bir destek alın. En etkili çözüm ise hiç asla başlamamaktır. Sigara, alkol ve çeşitli uyuşturucu maddeler insanın sağlığına zarar, cebine zarar, ekonomisine zarar, çevresine zarar. Gelecek nesillerin sağlığı için zarar. Melikgazi Belediyesi olarak sigarayla, madde bağımlılığı ile mücadele etmeye devam edeceğiz ve bu bağlamda yürütülen çalışmaların da her zaman destekçisi olacağız. Bir an evvel insanlarımızın bu kötü alışkanlıklardan kurtarılması için üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. Verdiği faydalı bilgiler için Psikiyatrist Tuğba Kara Hanımefendiye teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Seminer bittikten sonra, sigara içen kişilere karbon monoksit ölçümü yapılarak sigara bırakma polikliniğine yönlendirildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”