REGAİB KANDİLİ KUTLAMA MESAJLARI

REGAİB KANDİLİ KUTLAMA MESAJLARI

REGAİB KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ:

"BU GECENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLMASINI NİYAZ EDİYORUM"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Hemşehrilerimin ve bütün İslam Âlemi’nin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, üç aylar olarak bilinen Rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girişin habercisi olan Regaib Kandili’nde bereket ve maneviyatın tüm insanlığı saracağını belirtti.

Regaib Kandili’ne ulaşmanın ve geceyi idrak edecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma ve dayanışma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah’a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve geceleri en iyi şekilde değerlendirmeli, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç ayların ve Regaib Kandilinin gönüllere huzur, yaşamımıza bereket getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU:

"MÜBAREK AYLAR VE GECELER BİZLER İÇİN FIRSAT GÜNLERİDİR"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yayınladığı mesajla tüm İslam âleminin Regaip Kandili'ni kutladı.

Mübarek aylar ve gecelerin insanların kalplerini yaklaştırdığını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Koskoca bir yıl geride kaldı. Yine üç ayların başlangıcındayız. Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek, maneviyatın yükseldiği aylardır. Mübarek aylar ve geceler bizler için fırsat günleridir. Cenab-ı Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Nice Regaip'lere, nice Ramazan'lara, nice üç aylara nice Ramazan'lara huzur içinde muhabbet içinde bizleri ulaştırsın. Dualarınızda bizleri de eksik etmeyin. Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir Gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran bu gecenin İslam âlemine en önemlisi sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Saygı, hürmet muhabbetlerimle" dedi.

 

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR:

“BU GÜNDE DUALARIMIZ TÜM İSLAM ALEMİ İÇİN OLSUN”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında “Regaip Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Üç ayların başlangıcını müjdeleyen ve rahmeti bereketi bol olan bu mübarek günün sevgi, barış ve kardeşlik duygularımızı arttırmasını diliyorum. İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimi olan üç ayların toplumumuzdaki iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu vesileyle dualarımızı yalnız şahsımız için değil, kahraman Türk ordumuz başta olmak üzere ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Regaip Kandili’nin tüm İslam Dünyası'na ve insanlığa sağlık, iyilik, barış ve hoşgörü getirmesine vesile olmasını dilerken sözlerini “Gönüllerden süzülüp Arş’a yükselen dualarda buluşmak dileğiyle Mübarek Regaip kandilini ve Mübarek üç ayları tebrik ediyorum” şeklinde tamamladı.

 

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN:

“ALLAH BU GECE HÜRMETİNE BOLLUK VE BEREKET NASİP ETSİN”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, kutlu zaman dilimlerine girdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz cumartesi günü üç ayların ilki olan Recep ayına girmiştik. Şimdi de Regaib Kandili’ni idrak ediyoruz. Başta Talaslı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hakk bu gece hürmetine başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa bolluk bereket, huzur afiyet ve sağlıklı günler nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

 

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN ALTUN:

"REGAİB KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN"

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Altun mesajında Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik, sağlık ve kardeşlik duygularının güçlenmesine ve mübarek gece hürmetine tüm insanlığın salgın hastalık ve doğal felaketlerden kurtulmasına vesile olmasını diledi. Başkan Özkan Altun, "Aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin mübarek Regaip Kandili’ni kutluyor, üç ayların başlangıcını müjdeleyen bu mübarek günün ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Regaib Kandilimiz mübarek olsun" dedi.

 

KAYSERİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

“RAHMET VE NİMETİN BOL OLDUĞU BU MÜBAREK DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Regaip Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Gülsoy mesajında, "Bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Koronavirüs salgınının sürdüğü bu günlerde insanlarımızın yaratana daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum” dedi. Üç ayların manevi hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Gülsoy, “Esasen bu gibi mübarek ay, gün ve geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu. Başkan Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“İnsanlık olarak bir yıldır günlük hayatımızın kısıtlandığı, binlerce insanın hayatını kaybettiği, çoğunun psikolojik, sosyolojik ve ekonomik travmalar geçirdiği ve halen devam eden koronavirüs tehlikesinin bulunduğu bir ortamda böyle bir mübarek ve faziletli ay ve gecelere kavuşarak bir nebze olsun tekrar manevi huzura erişmiş olacağız. Bu açıdan, Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı, feyiz ve bereketinin arttığı bu mübarek gece ve aylarda müminler olarak faydalanmalı ve istifade etmeliyiz. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu üç ayların ve kandil günlerinin, toplum olarak birbirimize daha çok kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, üç ayların ve idrak edeceğimiz Regaib Kandili“nin ülkemize, milletimize, Kayserimize ve Türk-İslam âlemine bolluk, bereket, sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.”

 

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN:

"KANDİL KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA GÜÇLÜ KILMAYA VESİLE OLSUN"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Nursaçan mesajında; "Üç ayların başlangıcı, Ramazan Ayı'nın habercisi olan Regaip Kandili'ni sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının daha ön planda tutulması gereken çok önemli müstesna gün ve aylardır. Regaib Kandili, bize geleceğe yönelik isteklerimizi gözden geçirme imkânı veren; merhamet, şefkat, iyilik, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan mübarek bir gecedir. Yaşadığımız bu kutlu zamanları, birlikte yaşama sevincimizi tazelemesine ve kardeşliğimizi daha güçlü hale getirmesine vesile kılmak istiyoruz. Kalplerimizi buluşturmaya, gönüllerimizi birleştirmeye engel olan kin, nefret, nifak, fitne, fesat, haset ve ön yargılardan arınarak rahmet ve muhabbete vesile olan duygu ve düşüncelerin yaygınlaşmasına ve hayatımızı güzelleştirmesine imkân verelim istiyoruz. Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Cenâb-ı Mevlâ'dan niyaz ediyorum. Bu duygularla tüm İslam Âleminin ve Kayserili Hemşerilerimin Üç Aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm ülkemiz ve insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA:

“REGAİB KANDİLİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İDRAK ETMEMİZ GEREKİR”

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Perşembe gecesi idrak edeceğimiz Regaib Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı.

Mesajında kandillerin İslam dinimiz açısından önemine ve feyzine değinen Rektör Karamustafa, mübarek üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Kandilini en iyi şekilde idrak etmemiz gerektiğini kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, iyiliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya ve duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde mübarek gün ve geceleri, Cenab-ı Allah’a dua ve af için fırsat bilmeliyiz. Özellikle tüm insanlığın coronavirüs pandemisinden bir an önce kurtulması için hep birlikte dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta üniversite mensuplarımız olmak üzere, ülkemiz, milletimiz, tüm İslam aleminin mübarek Regaib Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN VAROL:

“BU GECE PEK ÇOK İHSANIN MÜJDESİDİR"

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine gönülden inandığını söyleyen Başkan Varol, Türk-İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutladı.

Mübarek Regaip Kandili’nin idrak edildiği bu gecenin güzelliklere vesile olmasını ve manevi toparlanma ihtiyacının güçlenmesine ortam açmasını dileyen Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, bu gecenin pek çok ihsanın müjdesi olduğunu vurguladı. Regaip Kandili’nin manen temizlenmenin, vicdanen arınmanın fırsatı ve fazilet kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Varol; “Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in, ‘Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan’a kavuştur’ şeklindeki duasıyla üç ayların ne kadar değerli olduğu aşikardır. Mübarek Regaip Kandili’nin, kanayan, derinleşen ve kangrene dönüşen sosyal, toplumsal ve siyasal yaralarımıza şifa ve umut olması en samimi beklentimizdir. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız ibadetlerin; manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle idrak edeceğimiz Regaip Kandilimizi tebrik ediyor; huzur, güzellik, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu