Sebzede yeni mahsül fiyatları aşağı çekecek

Sebzede yeni mahsül fiyatları aşağı çekecek

Hava şartlarındaki değişkenlik sebebi ile yeni mahsül ürünlerin pazara ulaşmasını geciktirdiğini belirten pazarcı esnafı, yakın zamanda hasatın tamamlanması ile sebze fiyatlarının düşmesini umduklarını vurgulayıp vatandaşları sevindirdiler.

Haftanın her günü şehrimizin  farklı bölgelerine kurulan semt pazarlarında meyvenin fiyatı sabit kalırken, mahsul dönemine giren sebzenin ise fiyatları yükseldi. Sebzede geçiş döneminde olunduğundan fiyatların az da olsa yükseldiğini ancak  yeni mahsullerin haşatının tamamlanması ile  fiyatların aşağı doğru ineceği bilgisini paylaşan pazarcı esnafı  İbrahim Yılmaz vatandaşın yüreğine su serpen şu bilgileri paylaştı  "Şu anda fiyatlar biraz yüksek. Mevsim itibarine göre biraz yüksek ama zaten meyve bu sene hep pahalıydı. Sebzede de geçiş dönemi olduğu için ve bu sene havalardan dolayı yeni mahsulün geç başladığı için fiyatlar çok az yüksek. Yüksek dediğimde sadece salatalık yüksek önceden 3 kilosunu 10 TL'ye satıyorduk. Şimdi 8 buçuk TL'ye çıktı. Onlarda zamanla düşecek tabi ki. Daha yeni olduğu için genel olarak biraz pahalı"

Sözlerinin  devamında  semt pazarlarında  her keseye uygun ürünün bulunduğunun da altını çizen pazarcı esnafı Yılmaz, pazarın her zaman güvenilir olduğunu iddia ederek şunları kaydetti "Yerli domatesimiz 10 TL, bir de salkım domatesimiz var o da 6 buçuk TL. Meyve zaten yeni değil hep pahalı. 20 TL'den aşağı meyve yok. Yani bu sene meyve alacak vatandaş iyi meyve alayım diyorsa 20 TL'den aşağı yiyemez. Vatandaş alacağı yeri bilirse pazar her zaman için taze ve güvenilir olur. Vatandaş alacağı yeri bilmeli. Onun nedeni de pazarda 10 TL'ye de şeftali var, 25 TL'ye de şeftali var. Adam gidiyor 10 TL'ye şeftali alayım oda en iyisi olsun diyor. Bu olmaz. Yiyecekse iyisini alacak. 10 TL ya da 5 TL fazla verecek bunu akşam evine götürüp, rahatça yiyecek. Pazarda her bütçeye uygun ürün var. Pazarı gezdiğiniz de anlarsınız. Bizde bulunan şekerpare kayısı 20 TL, pazarda 6-7 TL'ye kadar kayısı var."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları