ŞEHİR AKADEMİ´DE YENİ DÖNEM

ŞEHİR AKADEMİ´DE YENİ DÖNEM

İLK SEMİNERİN KONUSU ?METAFİZİK?

İLK SEMİNERİN KONUSU ?METAFİZİK?

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Büyükşehir Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi´de yeni dönem başladı. Yeni dönemin ilk seminerinin konusu ?Metafizik? oldu.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Akademi yeni sezonu seminerlerin yanı sıra atölye çalışmalarıyla başlattı. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Konferans Salonu´nda verilen yeni dönemin ilk semineri öncesi BÜSAM Genel Koordinatörü Yusuf Yerli söz alarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Geçen yıl başlayan seminerler ve düzenlenen panellerin yanı sıra ?Şehir Kültür Sanat? ve ?Düşünen Şehir? adlarıyla iki ayrı dergi çıkardıklarını hatırlatan Yusuf Yerli, Şehir Akademi´nin amaçlarından bahsetti. Şehir Akademi´nin önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Yerli, ?Şehir Akademi, temelde bir şehir okumasının nasıl yapıldığını amaçlayan yegane kurumdur. Geçen dönem panel ve seminerler vardı, bu dönem ayrıca 10 ayrı atölye açtık. Şehir Akademi öğrencileri bu atölyelerde yer alacaklar ve konular daha derinlemesine ele alınacak. BÜSAM´da bu çalışmaların yanında şehir araştırmaları da yapıyoruz. Kayseri´deki Suriyelilerle ilgili iki ayrı araştırma yaptık? dedi.

Daha sonra Şehir Akademi´de yeni dönemin ilk semineri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Türer tarafından verildi. Varlık Seminerlerinin ilkinde Metafizik konusu ele alındı. Prof. Dr. Celal Türer, ?Varlık Nedir? sorusunun felsefenin en temel sorusu olduğunu belirtti ve bu konuyu araştıran bilimin metafizik olduğunu dile getirdi.

Şehir Akademi´de seminerlerin yanı sıra atölye çalışmaları da başladı. Atölyeler, Çağdaş Arapça Metin Okumaları, Klasik Arapça Metin Okumaları, Pratik Arapça Metin Okumaları, Mekan Okumaları, Sosyal Bilimlerde Saha Araştırması, Film Okumaları ve Akif Emre´nin İzinde İslam Coğrafyası gibi konularda yapıldı.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor