ŞEHİR HASTANESİ ŞİFA DAĞITIYOR

ŞEHİR HASTANESİ ŞİFA DAĞITIYOR

AŞIRI TERLEME ŞİKAYETİNE AMELİYATLI ÇÖZÜM

Sosyal fobi hastalığı olarak bilinen ve insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, ellerde terleme şikâyetine Kayseri Şehir Hastanesi´nden ameliyatlı çözüm getirildi?

Modern tıbbın sunmuş olduğu bütün olanaklarla, yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi operasyonları bünyesinde gerçekleştiren Kayseri Şehir Hastanesi, sosyal fobi niteliğindeki hastalıklara da çözümler sunuyor.

Kayseri Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Tezcan ve Uzm. Dr. Ahmet Oral tarafından gerçekleştirilen Endoskopik Trakoskopik Sempatektomi ameliyatı ile bölgesel terlemeden kurtularak yaşam kalitesi artan hastalar ise verilen hizmetten oldukça memnunlar.

Hastalık ve tedavisi hakkında bilgi veren Kayseri Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet ORAL şu ana kadar 20 hastaya bu tedavinin uygulandığını ve başarı oranın yüksek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?Hastamız 19 yaşında erkek hastaydı. Ellerinde aşırı terleme sebebiyle bize başvurdu. Hastalarımızın genelde şikayetleri ıslaklık nedeni ile tokalaşırken yaşadıkları problem, asker polis ise silah tutarken ellerdeki terleme nedeni ile düzgün hedef alamama gibi sosyal fobi şeklinde karşımıza geliyor. Genel olarak da hastalarımızda medikal tedavi başarısızlığı yaşanması nedeniyle de kesin çözüm olması için EndoskopikTrakoskopikSempatektomi dediğimiz bu ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar 20 hastaya bu tedavi uygulandık ve başarı yüzdemiz oldukça yüksek.Bu rahatsızlık toplumunda %1 ila %3´lük kısmında görülmekte. Hastamıza kendi isteği üzerine genel anestezi uygulayarak ameliyatı gerçekleştirdik. Uygun hastalarda uyutmadan derin sedasyon ve lokal anesteziyle ameliyatlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Ameliyat sonrası hastanın sadece koltuk altında 1.5 cm kadar bir kesi oluyor. Kliniğine göre de hastayı ertesi gün taburcu ediyoruz. 3-5 gün içerisinde de günlük hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı