SEKİZ ÜLKENİN GENÇLERİ BÜYÜKŞEHİR´DE

SEKİZ ÜLKENİN GENÇLERİ BÜYÜKŞEHİR´DE

Avrupa Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği´nin organizasyonuyla şehrimize gelen 8 ülkeden 28 genç ve gençlik çalışanı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ı ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, misafirlerine Kayseri hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Avrupa Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği ile şehrimize gelen Türkiye´nin yanı sıra Portekiz, Belarus, İtalya, Ermenistan, Yunanistan, Sırbistan ve Ukraynalı gençlerle bir süre görüştü. Ziyarette, Avrupa Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği Başkanı Mustafa Yıldız ile, farklı ülkelerdeki yaygın eğitim tekniklerini öğrenerek genç işsizliğin azaltılmasını sağlama projesi çerçevesinde ilimize gelen 28 genç ve gençlik çalışanı yer aldı. Dernek Başkanı Mustafa Yıldız, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK´te yapılan girişimcilik ve meslek kurslarını yerinde görmek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da 8 ülkenin gençliğine Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri´nin medeniyetlerin başkenti olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı´nın adeta bir açık hava müzesi olduğunu ve beş medeniyetin eserlerinin meydanda yer aldığını söyledi. Kayseri´nin ticaret, endüstri, kültür, turizm, eğitim, sağlık gibi alanlardaki önemini de vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye çalışmalarından da bahsederek, ?Sadece şehrimizin fiziki durumunu iyileştirmekle kalmıyor, bu şehirde yaşayanları daha donanımlı hale getirmek için de çalışmalar yapıyoruz. KAYMEK şirketimizle 7´den 70´e her kesime hitap ediyoruz? dedi.

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç´a, Avrupa Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği´nin plaketi takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor