Şiir Yarışması’nda tema ‘Dadaloğlu’ olacak

Şiir Yarışması’nda tema ‘Dadaloğlu’ olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştrilen şiir yarışmasının beşincisinin bu yıl ‘Dadaloğlu’ temasıyla düzenleneceğini ve başvuruların 20 Haziran’da başlayacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat alanında da vatandaşlardan yoğun ilgi gören ve beğeni toplayan etkinliklerine, 5’incisini düzenlediği Şiir Yarışması ile devam ediyor. Kayseri’de kültür sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti  “Başta gençlerimiz olmak üzere hemşerilerimizin düzenlediğimiz etkinlik, faaliyet ver yarışmalara olan ilgisi bizleri bu konuda daha çok motive ediyor ve bizler de daha fazlası için gayret gösteriyoruz”            

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında  Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şiir Yarışması’nın bu yıl beşincisinin gerçekleştirileceğini hatırlatıp, temasının Dadaloğlu olacağını belirterek şöyle konuştu  “Dadaloğlu teması ile düzenleyeceğimiz beşinci şiir yarışmamızın başvuruları 20 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Şiir yarışmamızın konusunu ise ‘gurbet’ olarak belirledik. Edebiyata gönül vermiş, şiir âşıklarını yarışmamıza katılmaya davet ediyorum”                                    

Son katılım tarihi 23 Eylül 2022 Cuma olan 5’inci Dadaloğlu Şiir Yarışması dereceye girecek eserler  titiz değerlendirme sonucunda belirlenirken; birincilik derecesi için ödül 6 bin TL, ikincilik derecesi için 5 bin TL, üçüncülük derecesi için ise 4 bin TL olurken, 3 katılımcı da 1000’er TL mansiyon ödülü almaya hak kazanacak. Edebiyatseverler 0 352 207 16 37 numaralı telefon üzerinden 5’inci Dadaloğlu Şiir Yarışması hakkında detaylı bilgi alabilecek. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü