SINIF ÖĞRETMENİNE PKK/KCK PROPAGANDASINDAN 10 AY HAPİS

SINIF ÖĞRETMENİNE PKK/KCK PROPAGANDASINDAN 10 AY HAPİS

Kayseri´de bir ilkokulda öğretmenlik yaptığı dönemde mesai arkadaşlarına ´Abdullah Öcalan barış elçisi´, ´Herkesin özerkliği ilan etme hakkı var´ ve ´Bölünmenin herkes iyi geleceği´ sözlerini sarf ettiği iddiasıyla ´PKK/KCK propagandası yapma´ suçundan tu

Kayseri´de bir ilkokulda öğretmenlik yaptığı dönemde mesai arkadaşlarına ´Abdullah Öcalan barış elçisi´, ´Herkesin özerkliği ilan etme hakkı var´ ve ´Bölünmenin herkes iyi geleceği´ sözlerini sarf ettiği iddiasıyla ´PKK/KCK propagandası yapma´ suçundan tutuksuz yargılanan sınıf öğretmeni kadına 10 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık F.S. (38) ve avukatı hazır bulundu. Evli, 4 çocuk annesi, sınıf öğretmeni olan kadın sanık F.S., üzerine atılı suçlamaları reddederek, "1 yıldır üzerimde çok baskı var. Artık bu iddialardan kurtulmak istiyorum. O iddia edilen sözleri söylemedim. Sadece HDP´ye oy verdiğimi söyledim. Terör örgütüne karşı olduğum için HDP´yi destekledim" diye konuştu.

Erkilet´te bir ilkokulda sanığın mesai arkadaşları ve okul müdürü de tanık olarak duruşmada dinlendi.

Tanık K.F., "Sanık o dönem sınıf öğretmeniydi. Her sohbette ´Abdullah Öcalan barış elçisi´, ´Herkesin özerkliği ilan etme hakkı var´ gibi sözler sarf ederek, bölünmenin herkes iyi geleceğini söylemişti" derken, Okul Müdürü Z.M. ise sanığın 5 yıl kadar okullarında çalıştığını, PKK lehine bir konuşmasına şahit olmadığına, ancak HDP lehine konuşmalar yaptığını duydum" dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu sanık F.S.ye ´PKK/KCK propagandası yapma´ suçundan tutuksuz yargılanan sınıf öğretmeni kadına 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı