SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

TÜRKİYE BİRİNCİSİ KAYSERİ´DEN

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen program ile Ortaokullar Siyer-i Nebi yarışması ödülleri ve üniversiteden mezun olacak öğrencilerin plaketleri iftar programı ile verildi.

Dernek adına açılış konuşması yapan başkan Abdullah Korkut ?29 Mayıs 1975´te kuruldu Milli Gençlik Vakfı... Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın öncülüğünde, sizlerin yıllar önce Kayseri´nin bağrında Tohum saç, bitmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın, hey gidi küheylan koşmana bak sen, çatlarsan doğuran kısrak utansın" diyerek saçtığınız tohumlar işte Milli Gençlik olarak, Anadolu Gençlik olarak çalışmaya devam ediyorlar. Kurulduğu günden bugüne vatanına milletine faydalı, ahlak ve maneviyat sahibi bir neslin yetişmesi için çaba sarf etti ve sarf etmeye devam ediyor. Sizler, bu kutlu davanın Kayserimizdeki emektarları olarak, bir rehber olarak yürüyen Milli Gençliğin eli öpülesi kıymetli büyükleri sizleri saygıyla, hürmetle selamlıyorum.? dedi.

Abdullah Korkut, ?Anadolu Gençlik Derneği´mizin Ortaokul öğrencilerine yönelik yaptığı Siyer-i Nebi yarışması geçtiğimiz haftalarda neticelendi. Buna göre Türkiye ve Kayseri birincisi Zeynep Serra Vurdem oldu. Henüz 5. Sınıf olan öğrencimizle beraber Kayseri´de tüm soruları yaparak tam puan alan Tuğrul Asım Erdoğan ve Müberra Alas gururumuzu artırdılar. Sınavımızın sloganı ?Kaybedeni olmayan yarışma? idi. Bu senede kaybeden olmadı. Dereceye giren kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.? şeklinde konuştu.

MGV HAKKI ÜSTÜN TUTMAKTIR

Mezuniyet programı ile ilgili konuşan Anadolu Gençlik Derneği Üniversiteler Komisyonu Başkanı Musa Kendirci, ?Milli Gençlik demek, önce Hakkı üstün tutmak demektir. İkincisi milli gençlik demek, milletimizin inancına, tarihine, sadece saygılı olan değil, aynı zamanda bağlı olan gençlik demektir. Milli gençlik demek, yerli ve milli düşünceye sahip olan gençlik demektir. Anadolu kapılarını milletimize açan Sultan Alparslan´ın Malazgirt´teki inancına, bir çağ açıp bir çağ kapatan Sultan Fatih´in İstanbul´u fethindeki inancına, Çanakkale zaferindeki mücahitlerin inancına sahip olan bir gençlik demektir. Bizim temel felsefemiz, bu ülke bize ne verebilir değil, biz bu ülkeye ne verebiliriz, biz bu ülke için ne yapabiliriz felsefesidir. En büyük derdimiz gençliğimizin sorunlarına çözüm aramaktır. Bu anlamda derneğimize hizmet etmiş büyüklerimiz ve üniversiteden mezun edeceğimiz kardeşlerimizi bugün bir araya getirdik. Ümit ediyoruz ki bu samimiyet uzun yıllar devam eder.? ifadelerini kullandı.

Program iftarın ardından yapılan ödül töreni ve mezuniyet seramonisi ile fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor