Talaslı kadınlar ürünlerini görücüye çıkardı

Talaslı kadınlar ürünlerini görücüye çıkardı

Talas Belediyesi’nin desteklediği Talas Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Başakpınar UMAY Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ‘ Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ etkinliklerinde yerini alıp stant açtı.

Kaleiçi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen  ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ etkinliklerinde stant açan Talas’ın kadın kooperatifleri özel lezzetleri ve el emeği ev eşyalarını sergiliyor.

Talas Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Feride Bilgin etkinliğe yönelik değerlendirmesinde  Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın her türlü desteği kendilerine sağladığının altını çizerek şunları kaydetti  “Biz her ayın 1. ve 3. pazar günü Talas’ın Harman Mahallesi Meydanında bu sergiyi yapıyoruz. Gerek Talas’ta gerekse burada bize destek veren Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın Bey’e çok teşekkür ediyoruz, bizleri hiç yalnız bırakmadılar.”                                   

Stantları hakkında da bilgiler paylaşan Bilgin şöyle konuştu “Standımızda gıda ve el sanatları başta olmak üzere birçok çeşitte ürünümüz yer alıyor. Buradaki ürünlerimiz kadınlar tarafından üretilen el emeği ürünler. Talepler çok iyi gidiyor. Talas Belediyesi’nin bize verdiği destek çok değerli.”                     

Organizasyonda stant açarak ürünlerini tanıtan bir diğer dernek olan Başakpınar UMAY Kadın Girişimi Üterim ve İşletme Kooperatifi üyesi Fatma Koçer ve Aygül Topalsoy’ da Başkan Yalçın’ın kendilerine çok büyük katkı sağladığını ifade ederek destekleri için şükranlarını sundular.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”