Talas’ta eğitime destek sürüyor

Talas’ta eğitime destek sürüyor

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede Talas’a yeni okullar kazandırdıklarını söyledi.
Mevlana Mahallesinde yapımı devam eden Emine Gönen Ortaokulunda incelemeler yapan Başkan Yalçın’a, okulu yaptıran hayırsever Ahmet Gönen ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı eşlik etti. Kaba inşaatı tamamlanan okuldaki son durumu yerinde gören Başkan Yalçın ve beraberindekiler, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.
Emine Gönen Ortaokulunu yeni eğitim öğretim yılında hizmete sunma hedefinde olduklarını dile getiren Başkan Yalçın, eğitimin öncelikli işlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, “85 bin nüfusuyla Türkiye’nin 7., Kayseri’nin en büyük mahallesinde yeni okul binaları yapmaya devam ediyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait arsa üzerine hayırsever büyüğümüz Ahmet Gönen’in, eşi Emine Gönen adına yaptırdığı ortaokulun yapımında sona gelmiş bulunuyoruz. Devlet-Millet işbirliğinin güzel örneklerinden birisiyle daha karşı karşıyayız. Bu okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girmesini planlıyoruz. Başta hayırseverimiz Ahmet Gönen olmak üzere yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yepyeni okullar
Geride kalan 4 yılda Mehmet-Zeynep Akköse İlkokulu, Hanım Aydoğan Anaokulu, Hikmet Cıngıllı Anaokulu, Mevlana İlkokulu ve Başakpınar Anaokulunu eğitim camiasının hizmetine sunduklarına dikkat çeken Başkan Yalçın, Türkan-Av. Mehmet Altun Ortaokulu ile Türkan-Av. Mehmet Altun İlkokulunun yapımının sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Neler var?
Emine Gönen Ortaokulunda 24 dersliğin yanı sıra bilgisayar, müzik ve fen laboratuvarları, görsel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım sınıfı, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunuyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”