TANER YILDIZ,

TANER YILDIZ,

ŞEKER SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI KAYSERİ ŞEKER´DE DİNLEDİ ...

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Gerek bölge çiftçilerini ve gerek şeker sektörüyle alakalı ülkenin geleceğini beraberce değerlendireceğimiz bir süreç var" dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası´nın Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Tabi ki 16 Nisan öncesinde gerek Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanımız ve üyelerine, gerekse Şeker Fabrikası yönetim kurulu üyeleriyle hep beraber bir toplantı yaptık. Hem sektörün hem de ülkemizin geleceği ile alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Bu hafta sonu pazar günü yapılacak olan halk oylamasına hiçbir sektörün kayıtsız kalmayacağına malumlarımız. Bu, Türkiye´nin meselesi, sistem meselesi, Türkiye´nin geleceğiyle alakalıdır. İnşallah bu konuda her birimiz üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Aynı zamanda Sayın Başkanımızın da bahsettiği gibi gerek çiftçilerimiz, gerek şeker sektörüyle alakalı ülkenin geleceğini beraberce değerlendireceğimiz bir sürecin olduğuna inanıyorum" dedi.
Yıldız, "Rekabet edeceği ortamın gerek ithal ürünlerde, gerekse şeker pancarına dayalı diğer yerli ürünlerin de bir masaya yatırılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili Bakanımıza Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza tekrar bir rapor olarak sunulacak. Ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız da takipçisi olacağız. Yalnızca bu Kayseri´nin değil, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir bu bölgenin tamamen içinde bulunduğu üreticilerimizle alakalı bir konudan bahsediyoruz. Hiç bir problem hiçbir meseleye kayıtsız kalmadığımız gibi bu meselenin de tamamen içerisinde bulunacağız. Ben hayırlı kazançlar, inşallah ülkemiz için de güzel bir gelecek temenni ediyorum. Bütün çiftçi kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akay, "Bakanımız fabrikamıza teşrif ettiler. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte bir kahvaltıda buluştuk. Bir sohbet gerçekleştirdik. Özellikle de şeker sektörünün içerisinde bulunduğu konuları kendisine arz etme imkanı bulduk. Çünkü şeker sektörü sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Özellikle Türkiye´de şeker satışında bazı sorunlarla karşılaşılıyor. Biz gelecek açısından sıkıntı gördüğümüz için sayın Bakanımıza bunları arz ettik. İnşallah 16 Nisandan sonra başlayacak süreçte özellikle üretimle ilgili konularda yeni çözümler bekliyoruz. Çiftçilerimizin bu konudan mağdur olmaması açısından bu çözümlerin bir an önce olmasını arz ettik. Sayın Bakanımız buraya kadar zahmet ettiler, bizi dinleme fırsatı verdiler kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kadar yoğun programlar arasında, bu kadar sıkıntılı uğraşları arasında bize zaman ayırdığı için hasseten teşekkür ediyorum" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor