TARIM HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİNE

TARIM HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİNE

ŞEKER´İN ÇALIŞMALARI IŞIK TUTACAK

Kayseri´de tarım ve hayvancılığın gelişmesinde Kayseri Şekerin rol model çalışmaları ve Sözleşmeli tarım konuları Kayseri şeker de görüşüldü.

Kayseri Şeker toplantı salonunda yapılan toplantıya; Kayseri Milletvekili ve Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş,Kayseri Milletvekillerinden  İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Ak Parti İl Başkan Yardımcılarından A.Kerim Yalçın, Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hurşit Dede, Denetim Kurulu Üyelerinden Av.Kaan Savruk, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve diğer yetkililer katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasında Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay öncelikle Şeker Pancarı tarımı ve Pancar çiftçileri için önem arz eden Şeker kotasında NBŞ oranının yüzde 2.5 seviyesine indirme kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanına Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet üyelerine teşekkür ederek başladı.

Başkan Akay; 2017 yılında çıkarılan bir kanunla 1 Mart 2019 itibarıyla yürürlüğe giren  Kayseri Şeker gibi kuruluşların Halka açık şirketler statüsü kazanması ve SPK denetimlerine açılmasıyla ilgili olarak katkılarından dolayı Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´a sektör adına teşekkür etti.1 mart 2019-2020 Kampanya döneminde çiftçilerin ihtiyaçları olan  gübrenin  dağıtımına başlandığını haftaya mazot ihtiyaçları da karşılanarak kampanya döneminin başlamış olacağını belirtti. Kayseri Şeker´in şeker pancarı dışında sözleşmeli tarım alanında yaptığı çalışmalar ve hayvancılık konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Kayseri Milletvekili ve Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da yapmış olduğu konuşmada; Kayseri Şeker´in Kayseri´de tarıma dayalı en büyük sektörü olduğuna dikkat çekti ve Kayseri Şeker´in Tarım ve hayvancılık konusundaki bölgedeki rol model çalışmaları ve Pancar Şekeri üreticileri derneğinin kuruluşuna katkılarından dolayı Başkan Akay ve yöneticilere teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr.MemduhBüyükkılıç da yapmış olduğu konuşmada; Kayserimizin olmazsa olmazı durumunda olan ve sadece Şeker pancarı ile değil diğer tarım ürünleri ve hayvancılık konularındaki yatırımlarıyla Kayseri, Sivas, Yozgat ve bölgenin  baş aktörlerinden olan, üreten, üreticiyi koruyan ve yüz akımız olan faaliyetleri yanında Belediyelerle de uyum içerisinde olan Kayseri Şeker  Kayseri için bir kazanımdır. Bundan sonraki çalışmalarımızdı da aynı uyum içerisinde sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Kayserimize kazanım sağlayacak her kuruma destek olarak onlarla birlikte hareket ederek şehrimizi birlikte yöneteceğiz. Kayseri Şeker ile birlikte projeler yaparak çalışmaları daha da geliştirerek ürünleri değerlendirme çalışmaları hatta ihracata yönelik alanlarda bile birlikte çok işler yapacağımıza inanıyorum dedi.

Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel; Kayserimiz için önem arz eden, tarım ve Hayvancılığın geliştirilmesine yönelik olarak yapılan toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 Kayseri Şeker´in şeker pancarı dışında yapmış olduğu faaliyetlerden olan tarım ve hayvancılığı tamamen bilimsel ölçekte ve ar-ge çalışmalarını yaparak yürütmektedir. Çiftçilerimize iyi tarımı öğretme konusunda da yaptığı çalışmalarla aynı zamanda bir okul görevi yürütmektedir.

Kayserimizin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Kayseri Şeker Fabrikamız geçmişte olduğu gibi bugün de en önemli kuruluşu olma özelliğini korumaktadır. Bu nedenle Bizler de Kayseri Milletvekilleri, Belediye başkanları ve Siyasi kuruluşları olarak desteklerimizi ifade etmek istiyoruz.

Kayseri milletvekili İsmail Tamer de konuşmasında; Kayseri´de tarım ve hayvancılığın gelişmesinde Kayseri Şekerin rol model çalışmaları ile ilgili olarak yapılan konuşmaların Şeker pancarı üreticileri ve diğer çiftçiler açısından da önemli olduğunu görmekteyiz. Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca  Özelleştirme sonrası Kayseri Şeker´in bünyesine kattığı Turhal Şeker fabrikasındaki başarıları sonrası özelleştirmenin  yüz akı olmasından dolayı da  tebrik ediyorum dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar da konuşmasında Kocasinan İlçesinde Kayseri´deki tarım, ziraat ve hayvancılık sektörünün yaklaşık yüzde yirmilik kısmının Kocasinan İlçesinde yapıldığına dikkat çekti ve Belediye olarak bizler de Çiftçilerimizin gelirlerini artırmak için farklı işbirliği projelerini Kayseri Şeker ile birlikte yürütebileceklerini söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları