TFF'den geçici yabancı kararı

TFF

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; Spor Toto Süper Lig takımları ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor'dan yabancı transferi yaparsa bu takımların yabancı kontenjanı 14+3 yerine 16+3 olacak. Söz konusu iki yabancı oyuncudan biri sahada 9. yabancı olarak oynatılabilecek.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden etkilenen Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilme talepleri kabul edilirken TFF Yönetim Kurulu yabancı kuralında değişikliğe gitti. TFF'nin aldığı geçici karara göre ligden çekilen takımlardan yabancı oyuncu transferi yapan Spor Toto Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu kontenjanı 14+3 değil 16+3 olacak ve sahada 9. yabancı oyuncu oynatabilecek.

TFF'den yapılan açıklamada; “Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle ligden çekilme talebinde bulunan kulüplerde tescilli yabancı uyruklu futbolcuların; 2022-2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi sonuna kadar Spor Toto Süper Lig kulüplerine transfer veya geçici transfer olmaları halinde; kulüpler bu sezon sonuna kadar bu statüde belirlenen yabancı futbolcu sayılarına ilave olarak, A takım listesine bu şartlara uygun en fazla iki futbolcu yazabilir” ifadeleri kullanıldı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’