UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN TUTUKLANAN

UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN TUTUKLANAN

71 YAŞINDAKİ KADIN TEKERLEKLİ SANDALYE İLE SAVUNMA YAPTI

"TUZ ZANNETTİM AMA DİLİMİN UCU İLE TATTIM, TUZ TADI YOKTU"
KAYSERİ (İHA) - Kayseri´de üzerinde 1 kilo 100 gram metamfetamin ile yakalanan ve tutuklu yargılanan 71 yaşındaki İran´lı kadın ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede tekerlekli sandalye ile tercüman eşliğinde savunma yapan yaşlı kadın, "Tuz zannettim ama dilimin ucu ile tattım, tuz tadı yoktu" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya tutuklu sanıklar 71 yaşındaki F.J. ile 32 yaşındaki H.J.D. ve avukatlar hazır bulundu. F.J. jandarma tarafından tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna getirildi.
"TUZ ZANNETTİM AMA TUZ TADI YOKTU"
Tercüman eşliğinde Farsça ifade veren 71 yaşındaki yaşlı kadın F.J. İran´ın Sardasht eyaletinde bir kadın tarafından kendisine koli verildiğini söyleyerek, "Hasta olduğum için ameliyat parası lazımdı. Onu istedikleri yere götürürsem bana çok para vereceklerini söylediler. Bunu Ankara´ya götür, Ankara´dan alacaklar dedi. Tuza benzer bir şeydi. Dilimin ucu ile tattım ama tuz tadı yoktu. O kadına götürmem dedim ama zorla bırakmadılar. O kadın cezaevine ziyarete geldi bana 15 gün sonra af çıkar, bırakırlar dedi. H.J.D. hep yanımdaydı ama kendisini hiç tanımıyorum" dedi. Sürekli ağladığı ve dizlerini dövdüğü görülen kadın, çok hasta olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.
Diğer tutuklu sanık H.J.D. ise yaşlı kadının oğlu ile arkadaş olduğunu, giysi ticareti yaptıkları için İran´a gittiğini ve arkadaşının annesini getirmesini istediğini söyledi.
SAVCI, UYUŞTURUCU İTHAL ETMEKTEN CEZA İSTEDİ
Cumhuriyet savcısı, mütalaasında her ne kadar uyuşturucu madde ticaretinden dava açılmış olsa da sanıkların ´yurda uyuşturucu sokmak ve ithal etmek´ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı ertelerken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.
OLAY
24 Ocak´ta İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresinde bulunan uygulama noktasında 44 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Ekipler tarafından durumundan şüphelenilen yolculardan İran uyruklu F.J. (71) isimli kadının üzerinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan 1 kilo 100 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Aramaların ardından F.J. ile yanında bulunan H.J.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece ?uyuşturucu madde ticareti yapmak´ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Haber Kaynak : İHA

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı