UZAY BİLİMCİLER

UZAY BİLİMCİLER

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞACAK

Erciyes Üniversitesi, 3-7 Eylül tarihleri arasında, 21. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK-2018) ile 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi´ne ev sahipliği yapacak. Kongre kapsamında Türk Astronomi Derneği´nin Genel Kurulu´da ERÜ´de yapılacak. 

İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu´ndan gerçekleştirilecek olan kongrede, Türkiye´deki astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanlarında çalışan bilim insanları ile uzay alanında çalışan kurum ve kuruluşları bir araya gelecek. Kongre kapsamında, Türkiye´de yapılan uzay bilimleri ile ilgili son çalışmalara ve gelecek projelere yer verilecek. 

Bu yıl 21´ncisi gerçekleştirilen kongreyle ilgili açıklamada bulunan Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, kongreye Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden 320 araştırmacının başvurduğunu belirtti. Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: 

?Kongreyi düzenleyen Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü (ERÜ-AUBB) ile Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama Araştırma ve Merkezi (UZAYBİMER) aynı zamanda Türkiye´nin en büyük ve tek Radyo Teleskopu´na sahiptir. Yine Türkiye´de ilk olarak optik ve radyo bölgelerde gözlem ve araştırma yapılan (çoklu dalgaboylarında çalışan) tek merkezdir. 

Kongreye Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden toplam 320 kişi başvuru yapmıştır. Kongrede yıldızlardan, ötegezegenlerde yaşam arayışlarına, galaksilerden, meteorolojik çalışmalara, Güneş´imizin iç yapısından, karadeliklere kadar çeşitli konularda 72i bildiri, 50 kısa bildiri ile 6 çağrılı konuşma sunulacaktır. Kongrede ayrıca, Türkiye´deki astronom ve astrofizikçilerin meslek örgütü olan Türk Astronomi Derneği´nin (TAD) Olağan Genel Kurulu da gerçekleşecek ve derneğin 17. Dönem yeni yönetimi belirlenecektir. Kongre´nin düzenlenmesi için destek veren Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü´ne, Türk Astronomi Derneği´ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü´ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi´ne, ana sponsorumuz ASTROMED´e, sponsorlarımız Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi (DAG), Astroia ve TUG´a teşekkür ediyoruz.? 

21. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK-2018) ve 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi ile ilgili bilgiler, http://uak.info.tr/2018 internet adresinden edinilebilecek. 


Haber Kaynak : İHA

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”