Vali Günaydın: “Şehit yakınlarımızın ve Gazilerimizin emrindeyiz”

Vali Günaydın: “Şehit yakınlarımızın ve Gazilerimizin emrindeyiz”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesi ile tertiplenen akşam yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Vali Şehmus Günaydın"Bizler yılın her günü şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin emrindeyiz” ifadesini kullandı.

Bir restoranda verilen yemeğe, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, davetliler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı ile başlayan programda şehitlerimizin ruhu için  Kur-anı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.                               

Vali Günaydın yaptığı konuşmada her daim şehit yakınları ve gazilerin emrinde olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti  "Ülkemiz, milletimiz üzerinde hesabı olanlar geldiler ve geldikleri gibide gittiler. Kahraman ecdadımızın büyük fedakarlığı, gayreti ve insan üstü mücadelesiyle hesabı olanlar hak ettikleri cevabı alarak geri gittiler. Ancak vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler. Bizler ecdadımızdan aldığımız güçle ve ilhamla devletimiz, milletimiz, bayrağımız, ezanımız üzerinde hesabı olanları aynı akıbete uğratacağız inşallah. Bunu çok yakın zamanda yaşadık. 15 Temmuz gecesi kahraman milletimiz elinde sadece ve sadece şanlı bayrağımızla tankların önüne çıktı. Bizler hem böyle anlamlı günlerde hem de yılın her gününde aziz şehitlerimizin yakınlarının emrindeyiz. Onların her söyledikleri bizim için bir emirdir. Onlar için yapacağımız ne varsa elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Telefonumuz, kalbimiz açık her zaman arayabilirsiniz ve gelebilirsiniz. Çünkü sizin yapmış olduğunuz fedakarlığın asla ve asla karşılığı yoktur”

Etkinliğin bir diğer önemli ismi  Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili  Taner Yıldız şehitlerin dünya ile alakalı her şeyi arkalarında bıraktıklarının altını çizerek şöyle konuştu “Şehitlerimiz bu ülkenin varlığına, birliğine, beraberliğine ve bölünmez bütünlüğüne canlarıyla ve kanlarıyla katkı koydular. Malum Çanakkale ile alakalı birçok menkıbe vardır. İçlerinde bizleri yürekten canı gönülden etkileyen. Ahiretim yaşayacakken dünya ile alakalı her şeyden vazgeçtiler. Sevdiklerinden, eş, dost, ve akrabalarından maddi olan her şeyden vazgeçtiler ve Allah’ın rızasına vardılar"


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”