YAHYALI BELEDİYESİ

YAHYALI BELEDİYESİ

İLÇE SAKİNLERİNE BİN ADET ÇINAR FİDANI DAĞITTI?

Yahyalı Belediyesi ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarına hız vermek ve ecdat mirasını yaşatmak amacıyla ilçe sakinlerine bin çınar fidanının dağıtımı yaptı?

Yahyalı Belediyesince  Cuma namazına müteakiben ilçe merkezinde bulunan Dedeman Camii ve Ulu Camiinde yapılan fidan dağıtımına  ilçe sakinleir   yoğun ilgi gösterdi.

Ulu Camiinde yapılan fidan dağıtım törenine katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yaptığı konuşmada ilçeyi daha güzel, daha yeşil hale getirmek için her fırsatta ağaç diktiklerini, çınar ağacının Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğu için, Çınar Fidanı dağıttıklarını belirterek  ? Mübarek bir gün ve saatte Yeşil Yahyalı´mızı daha güzel yapmak için bin adet Çınar Fidanının dağıtımını yapıyoruz. Biz dağıtmanın, sizlerde dikmenin sevabını alacaksınız. Neden Çınar Ağacı derseniz; Çınar, Selçuklu ve Osmanlı´yı temsil eden bir ağaçtır. Ayrıca Çınar Ağacı devleti, devletin gücünü temsil eder. İlçemizde Çınar ile özdeşleşmiş bir ilçedir. Biz fidanları dağıtmaktan çok yetiştirmeyi önemseriz. Ağaç yetiştirmeye sevgi gözüyle bakarsak, ağaçlar büyür. Yoksa buda el gördülük bir amel olur, o da işe yaramaz. Biz bu güzel ilçeyi yemyeşil yapmak için çalışıyoruz. Almış olduğunuz Çınarları mutlaka toprakla buluşturunuz. Fidanlarımızı mezarlıklarımıza, okullarımıza, sağlık evlerine, hastaneye, özel mülkiyetimize dikebilirsiniz. Biz belediye olarak özel ve gün haftaları vesile ederek, elimizden geldiği kadar, ağaç dikiyoruz. Eğer bundan sonrada fidan konusunda isteğiniz olursa biz yine dağıtmaya devam edeceğiz. Birçok amel yapıyoruz ama bir de ağaç dikelim. Ağaçlar bize zikir okusun, istiğfar okusun. Peygamberimiz Hz. Efendimiz ?"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz´´ diye buyuruyor. Bu tavsiyeye bizde uyalım. ? ifadesini    kullandı?

Başkan Öztürk sözlerinin  sonunda ? Yeşile Yeşil Katalım, Ecdadımızdan Miras Çınar Dikelim? sloganı ile yapılan etkinliğin 2018 yılında da devam edeceğini  müjdeledi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor