YAHYALI'DA PALETLİ AMBULANS HASTALARIN İMDADINA YETİŞTİ

YAHYALI

PALETLİ AMBULANS HAYAT KURTARIYOR

Yahyalı Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'nde tedavi gören Büyükçakır ve Delialiuşağı Mahallesi’nde ikamet eden hastalara yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle ulaşmakta güçlük çeken sağlık ekipleri Sağlık Bakanlığı’nın, zorlu kış şartlarının yaşandığı bölgelere tahsis ettiği paletli ambulansları kullanarak ulaştı.

Sağlık Bakanlığının, zorlu kış şartlarının yaşandığı bölgelere tahsis ettiği paletli ambulanslar kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köy ve mezralarda mahsur kalan hastaların imdadına yetişmeye devam ediyor.

Yahyalı İlçesi’nde gündüz saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile şehir merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Delialiuşaği köyünde yaşayan hemodiyaliz hastaları kar ve tipi engeline takıldı.

Duruma çözüm kazandırmak için harekete geçen Yahyalı Devlet Hastanesi yetkilileri Kayseri 112 Komuta Kontrol Merkezi ile iletişime geçti. 112 Komuta Kontrol Merkezinin koordinasyonu ile diyaliz hastaları kar paletli ambulansla alınarak Yahyalı Devlet Hastanesi nakledildi.

Tedavileri gerçekleşen Diyaliz hastaları Ümmügülsüm Temel ve Kamil Ceyhan zorlu kış şartlarında verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek; "Allah devletimize zeval vermesin. Yolda mahsur kaldık. Diyalize girmem gerekiyordu. Sağlık bakanlığı yetkilileri tarafından gönderilen paletli ambulans sayesinde Yahyalı Devlet hastanesine geldik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde duygularını dile getirip, minnet ve şükranlarını sundular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor