Yaşlı kadın doktor ve ebeye saldırdı

Yaşlı kadın doktor ve ebeye saldırdı

Şehir merkezinde hizmet veren Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'nde Covid aşısını olan 65 yaşındaki kadın hasta, aile hekimi ve ebeye saldırdı. Sağlık çalışanının boğazına tırnaklarını geçiren yaşlı kadın için suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Kocasinan ilçesinde bulunan Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana gelen olayda, Covid aşısı yaptırmak için merkeze gelen 65 yaşındaki L.S. kadın, aile hekimi olarak görev yapan doktor Tuba Karauz ile ebe Fatma Bozbıyık'ın bulunduğu odaya girdi. İddiaya göre burada Karauz'a hakaret eden L.S., ebe Fatma Bozbıyık'ın boğazına saldırdı. Boğazından yaralanan Bozbıyık, darp raporu alarak şikayetçi oldu.               

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Kayseri İl Temsilcisi Kamil Ünal olayla ilgili gelişmeleri dile getirip, sağlıkta şiddetin önlenmesi için gayret gösterdiklerini vurgulyarak şunları kaydetti  "İlimiz Mustafa Kızıklı Aile Sağlığı Merkezi'nde 65 yaşındaki bir kadın hasta; üyelerimiz Aile Hekimi Tuğba Karauz ile Ebe Fatma Bozbıyık hanımefendiye önce hakaretlerle sözlü saldırıda bulunuyor. Daha sonra hızını alamayan kadın hasta Ebe Fatma Bozbıyık hanıma fiziki şiddet uygulayarak boğazını sıkıyor, tırnaklarını boğazına geçirerek kanamasına mahal veriyor. Hemen arkadaşlarımız beyaz kod vererek adli inceleme için suç duyurusunda bulundu. Arkadaşlarımız darp raporu alarak gerekli adli müracaatlarda bulundu. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın ifadesine göre teyze covid 5. doz aşısını uyguladıktan sonra odaya girerek ağza alınmayacak hakaretler savurduktan sonra ebe hanım 'teyze neden öyle konuşuyorsun' deyince boğazına saldırıyor. Olayın tamamı bu şekilde. Ne olduğuna kimse mana verememiş, aniden gelişen durum. Her zaman savunduğumuz şu; sağlıkta şiddeti uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılanmalı ve sağlık kurum kuruluşlarında bu kişiler cebinden ücret ödeyerek sağlık hizmeti almaları ısrarımız devam ediyor"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti