YAZ KURAN KURSLARI COŞKU İLE BAŞLADI

YAZ KURAN KURSLARI COŞKU İLE BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2021 yılı Yaz Kuran Kursları coşku ile start verdi.

İlimizdeki açılış programına Zahid Kotku - İpek Kuran Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programına İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, , kursu yaptıran hayırseverler, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

İl Müftüsü Şahin Güven açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada 200 öğrencinin kurslarına başladıklarını ve eğitimlerin de devam edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu “Her yıl yaz aylarında evlalarımızın bir taraftan Kur’an-ı Kerim öğrenmesi, diğer taraftan da dini ve ahlaki bilgilerle donanması için, yaz Kuran kursları gerçekleştiriyoruz. Bu kurslarımız 4-22 yaş arasındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi kapsıyor. Camilerimizde ve Kuran kurslarımızda tamamında yaz kursları düzenliyoruz. 200’ün üzerinde çocuğumuz burada inşallah devam edecekler. Ayrıca 11 Temmuz’a kadar da kayıtlar devam ediyor. Diğer çocuklarımızı da bekliyoruz çünkü yaz Kuran kursları ülkemiz açısından önemli. 2013 yada 2014 yılında TÜİK tarafından yapılmış olan bir araştırmaya göre, ülkemizin yüzde 60’ından fazlasının dini bilgileri yaz Kuran kurslarına dayanıyor. Ailelere çocuklarını bizlere gönderdikleri ve emanet ettikleri için, teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimize ve belediyelerimize teşekkür ediyorum.”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da İlerleyen günlerde bir kursun daha açılışını yapacaklarını duyurarak şunları kaydetti. “Pandemi ile birlikte maalesef uzun süredir Kuran kurslarımız kapalıydı. Bir dönem camilerimiz de kapalı oldu ama çok şükür şimdi aşı ile birlikte yavaş yavaş pandeminin bittiğini görüyoruz. Allah sağlığımızı sıhhatimizi elimizden almasın. Maalesef pandemi döneminde burayı yaptıran hayırseverimiz Sami ağabeyi kaybetmiş olduk. Mekanı cennet olsun. Değerli oğlu ve eşi de buradalar. Bugün ilk açılışı yapmış olduk. Önümüzdeki günlerde Fatma İmamoğlu hayırseverimizle birlikte tamamlamış olduğumuz Kuran kursumuzun da açılışını tamamlamış olacağız. Buranın biraz küçüğü ama orası da çok güzel. Dolayısı ile gençlerimize burada güzel ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Merhum Sami ağabeyimizin mekanı cennet olsun. İnşallah buradaki çocuklarımız da güzel ortamdan en iyi şekilde fayda sağlarlar diyorum.”

Öğrenciler dualar okuyarak günün anlam ve önemine katkı verirken, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu türlü hediyelerle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gönlünü aldı.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”