Tarih: 12.02.2025 13:22
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Etli Kuru Fasulye İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 300 g kuşbaşı dana eti
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 litre sıcak su
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyulur ve ıslatılır.
- Soğan yemeklik doğranır, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanlar kavrulur.
- Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavrulur. Bu aşamada etler suyunu salıp çekecektir.
- Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğumuz kuru fasulye eklenir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 30-40dk pişirilir. Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
- Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
- Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
- Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
- Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
- Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
- Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı çin Malzemeler
- 1 paket Kemalpaşa Tatlısı (140g)
Şerbeti için;
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Arası için;
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için ocağa aldığımız tenceremizin içerisine su ve şekeri alalım. Kaşık ile çok az karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz kaynamaya başladığında Kemalpaşa tatlılarımızı içerisine ekleyelim, ara ara yaklaşık 10 dakika da bir karıştırarak pişirelim.
- Tatlılarınız iyice büyüyüp yumuşadığında tenceremizi ocaktan alalım ve oda sıcaklığına gelmesi için Kemalpaşalarımızı uygun bir tabağa alalım.
- Ardından tatlılarımızdan bir tanesini alarak dikkatli bir şekilde ortadan ikiye keselim.
- Kaymağımızı bir sıkma torbası içerisine doldurarak tatlımızın üzerine güzelce sıkalım.
- Daha sonra Kemalpaşa tatlımızın diğer parçasını da üzerine kapatalım.
- İsteğe bağlı üzerine de kaymak sıkalım. Tüm tatlılarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Kaymakla süslediğimiz ve servis tabağına aldığımız tatlılarımızın üzerine Antep fıstığı serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —