Tarih: 03.03.2025 11:59
İftara ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Mercimek Çorbası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya bir tatlı kaşığı margarin
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 8 su bardağı sıcak su tenceremize alıp kaynatalım.
- Kaynayan suya yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz mercimeğimizi sıcak suya ekleyip bir tatlı kaşığı tuz atıp orta ateşte 20 dk kaynamaya bırakalım.
- Tenceremizin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım.
- Arada karıştıralım.
- Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı unu ve iki kaşık sıvı yağ veya margarini karıştırıp hafif kavurup çorbanın suyundan ekleyip karıştıralım.
- Karışımı çorbanın içine döküp iyice çorbamızı blendır yardımıyla çırpalım.
- Yarım limon suyu ekleyip karıştıralım ocağımızı kapatalım.
- Yüzüne isteğe bağlı sıvı yağ ve pulbiberi az kavurup sosu yüzüne gezdirelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Tavuk Kebabı İçin Malzemeler
- 700 gram but ızgara (kemiksiz pirzola da kullanabiliriz)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığına yakın biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?
- Tavukları robotta çekelim..
- Uygun bir tepsiye alalım.
- Sebzleerin hepsini robotla kıyalım, tavuğa ilave edelim.
- İçine baharatları ,salça ve sıvı yağ ilave ederek yoğuralım.
- Yağlanmış bir tepsinin tabanına harcı yayalım .
- Bir bıçak veya kesme aparatıyla keselim .Üzerine şekil verelim .
- Üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim.
- 190 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Afiyetle.
Muhteşem Patates Köftesi İçin Malzemeler
- 4 tane patates
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Çeyrek demet maydanoz
Muhteşem Patates Köftesi Nasıl Yapılır?
- Patatesi rendeleyip geniş bir kaba alın, içerisine un ,yumurta ,maydanoz, kaşar peyniri, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kızartma yağını tavaya döküp kaşıkla azar azar alıp kızgın yağa döküp önlü arkalı kızartın.
- Kızaran köfteleri tabağa alıp sıcak servis yapın afiyet olsun
Kalburabastı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 damla limon suyu (Karbonatı aktifleştirmek için)
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçi için;
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Süslemek için
Kalburabastı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım buz gibi soğuk olması gerekiyor.
- Şerbet için tencereye şeker ve su alınıp ocakta kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan şerbetin altı kısılıp limonu eklenip 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alınıp spatula yardımıyla karıştırılır.
- Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip bir yemek kaşığına bir çay kaşığı karbonat alınıp 3 damla limon suyu damlatılır ve hamura eklenir.
- Son olarak kontrollü un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, dikkat edin fazla un eklemeyin.
- Tüm hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür.
- Ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alınıp parmak uçlarımızla bastırılarak inceltilerek içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Tüm hamurları bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 35 dk kontrollü pişirilir.
- Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti tatlıların üzerlerine gezdiriyoruz.
- 2 saat bekletip üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —