Tarih: 28.08.2018 15:36

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Bu hazırlıkların en önemlilerinden  olan  turşular , salçalar, kışlık yufka ekmekler  hazırlanmaya başlanırken  haber ekibimiz  Yenişehir mahallesinde  kışlık yufka ekmek yapan  hanımları sizler  için görüntüledi?

Ağustos  ayının son günlerini  yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin  de habercisi  olan sonbahar mevsimi  Anadolu insanı için aynı zamanda  kışa hazırlık sürecidir de?  Eylül ayı ile birlikte start verecek olan  sonbahar mevsimine sayılı günler kala kadınlarda kış hazırlığı telaşı başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte hazırlıklarına başlayan kadınlar imece usulü olarak her gün bir kişinin kışlık yufka ekmeğini sac  ateşinde pişiriyor. Akşam saatlerine kadar süren pişirme işleminin ardından yufkalar kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan yufkalar soğuk kış günlerinde yufka ekmek  ve  börek olarak pişirilerek tüketiliyor. Hazırlanan yufkalarla pişirilen börekler kış sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

İmce  usulü  kışlık  ekmek pişirdiklerini söyleyen Yenişehir Mahallesi  sakinlerinden Hatice Yıldız, "Bir gün bana başka bir gün diğer komşulara yufka yapacağız. Burada imece usulü kışa hazırlık yapıyoruz" derken Gürcü Sarıyıldız ise "Sabahtan kalktım ocağı yaktım komşuları çağırdım ekmek yapıyoruz burada. Komşulara, eşe dosta bir gün bana bir gün onlara yapıyoruz. Kışın da dondurucuya koyuyoruz daha sonra çıkarıp, kızartıp yiyoruz. Herkes evinde yapıyor hazırlığını yapıyor işte bu şekilde katlayıp poşetlere koyuyoruz. Dolaplara koyuyoruz kışın da yiyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —