"15 TEMMUZ"U ŞEHİT KIZLARININ ANILARIYLA ANLATIYORLAR

FETÖ´nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki komiser yardımcısı Cennet Yiğit´in ailesi, kızlarının eşyaları ve o gece yaşananlara ait materyallerin yer aldığı "Anı evi" ile gelece

Güncel 3.02.2018 14:38:50

EDİTÖR

ANADOLU AJANSI

Haberi Sesli Oku

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz´daki darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki komiser yardımcısı Cennet Yiğit´in anıları, ailesi tarafından açılan "Anı evi"nde gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Cennet Yiğit için Kayseri´nin Bünyan ilçesindeki babaevinin bodrum katında yaklaşık 3 ay önce oluşturulan anı evi ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Yiğit´in, çocukluğundan şehit olduğu ana kadar kullandığı birçok eşya, saldırı sırasında parçalanan cep telefonu, olay yerinde bulunan şarapnel parçası, beraberinde şehit olduğu mesai arkadaşlarının fotoğrafları gibi birçok materyalin yer aldığı anı evini bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti.

Anı evinin hikayesini AA muhabirine anlatan baba Yahya Kemal Yiğit, evlerinin alt katında 3 ay önce açtıkları anı evinin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Yiğit anı evinde kızının çocukken oynadığı bebekten, şehit olduğu ana kadar kullandığı yaklaşık 400 eşyanın bulunduğunu aktaran Yiğit, şu bilgileri verdi:

"Burayı sadece kızımız Cennet Yiğit´in anıları yaşasın diye açmadık. Bizim amacımız gelecek nesillere burada birşeyler anlatabilmek. 15 Temmuz hain darbe girişimini en azından gelecek nesillere, çocuklarımıza gösterebilmek ve öğretebilmek. Memleketimiz çok büyük bir badire atlattı. Bu olay İstiklal savaşı kadar önemli bir olaydı. Şükürler olsun burayı şimdiye kadar üç ay içerisinde 3-4 bin kişi ziyaret etti. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, vatandaşlarımız burayı ziyaret etti. Anı defterine hepsi duygu düşüncelerini yazdı. Bizim tek gayemiz burada gelecek nesillere birşeyler anlatabilmek. Yoksa çocuğumuz bizim kalbimizde her zaman yaşıyor. Cennet´i burada bebekliğinden, şehadetine kadar anlatan bir köşemiz var. Şehit olduğu zaman Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan ve dünyada kullanması yasak olan bir şarapnel parçası var. Yanmış telefonu ve kendi kişisel eşyaları var."

Yiğit, anı evini gezenlerin 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceyi yeniden yaşadıklarını ve duygulandıklarını kaydetti:

"DEĞİL BİR CENNET, BİN CENNETİMİZ OLSA BU VATANA FEDA ETMEYE HAZIRIZ"

Kızlarının şehitlik mertebesine yükselmesinin gururunu yaşadıklarını ifade eden Yiğit, "Biz değil bir Cennet, bin tane Cennetimiz olsa bu vatana feda etmeye hazırız. Bugün devletim bana görev verse git Ağrı Dağı´nın tepesinde, Afrin´de ´Git benim askerimin çorabını yıkayacaksın, senin görevin bu´ dese, Allah şahidim bir kere gözümü kırpmadan o göreve giderim, gitmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Anne Huriye Yiğit ise şehit aileleri olarak FETÖ´cülere verilen cezaları yeterli bulmadıklarını söyledi.

Anı evi ile bir nebze acılarının dindiğini aktaran Huriye Yiğit, "Biraz daha acılarımız diniyor. Buraya gelip bakıyoruz, dertleşiyoruz. Çocuğumuzla dertleşiyor gibi oluyoruz. Çocuğum geri geliyor gibi oluyor. Çünkü bir arkadaş bir dost kaybettim." dedi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.