Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü´nde Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yöneten Kemal Batmaz´ın ağabeyi eski Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şakir Batmaz hakkındaki davada 83 gün sonra karar çıktı. Batmaz´a ?silahlı terör örgütü yöneticiliği´ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın altıncı celsesinde tutuklu sanık Şakir Batmaz ile avukatı hazır bulundu. Duruşma savcısı verdiği mütalaasını tekrar ederek, özellikle dosya kapsamında tanıkların beyanları, araştırma görevlilerinin beyanları, HTS kayıtlarında darbeye teşebbüs eden, örgüt ile irtibatlı kişilerle çok fazla görüşmeler doğrultusunda sanık Şakir Batmaz´ın ?örgüt yöneticiliği´ suçundan 15 ila 22 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
Tanık beyanlarına ve esasa ilişkin savunma yapan Batmaz ise, duruşmada hazırladığı 70 sayfalık yazılı savunmasını okudu. Yaklaşık 4 saat savunma yapan Batmaz, ?İddialar soyut, gerçek dışı, hiçbir hukuki bir niteliği yok. Başkalarının yaptığı hatadan dolayı cezalandırılmak ve mağdur olmak istemiyorum. Hiçbir zaman ülkemden ve vatanımdan vazgeçmedim. Hiçbir zaman ülkem aleyhine taraf olmadım. Bilim adamı olarak yeniden görevime dönmek istiyorum? diye konuştu.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Batmaz´a delil durumuna göre ?silahlı terör örgütü yöneticiliği´ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. İlk duruşması 24 Ekim 2018´de yapılan ve 83 gün sonra altıncı celsesinde karar verilen davada mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kayseri´de 2016 yılı Ağustos ayında Erciyes Üniversitesinde görev yapan akademik ve idari personele yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 96 şüpheliden aralarında Kemal Batmaz´ın ağabeyi Prof. Dr. Şakir Batmaz´ın da bulunduğu 26 üniversite personeli tutuklanmıştı. ´Terör örgütü üyesi olduğu´ iddiasıyla tutuklanan Batmaz, 25 Mayıs 2017´de beraat kararı ile tahliye edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2017 yılı Kasım ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yeniden gözaltına alınan Şakir Batmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Velihattin Eldemir´e ifade veren Batmaz, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.