2016 YILINDA 2546 SANAYİ ÜRÜNÜ DENETLENDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 2016 yılında 2 bin 546 sanayi ürününün denetlendiğini söyledi.

2016 YILINDA 2546 SANAYİ ÜRÜNÜ DENETLENDİ
Ekonomi 24.01.2017 17:51:19
Haberi Sesli Oku

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 2016 yılında 2 bin 546 sanayi ürününün denetlendiğini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bakanlığımız sorumluluk alanında bulunan ve vatandaşlarımızın günlük hayatta sıklıkla kullandıkları asansörler, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, kazanlar, makineler, otomotiv, kaplama lastik, basınçlı ekipmanlar ve taşınabilir basınçlı ekipmanlar gibi 1500´ ün üzerinde farklı sanayi ürünün piyasa gözetimi ve denetimi Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince yapılmaktadır" dedi.
"Sanayi ürünlerinin, ürün güvenliği ve teknik mevzuatına uygunluğunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda uygunsuzluk tespit edilmesi halinde gerekli tedbirlerin alınması sağlanılmakta ve üretici ve ithalatçılara birtakım yaptırımlar uygulanmaktadır" diyen Akçadırcı, "İl Müdürlüğümüzce 2016 yılında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla piyasada bulunan, piyasaya arz aşamasında olan veya kullanımda olan sanayi ürünlerine yönelik olarak 2546 denetim gerçekleştirilmiştir" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"İlimizde denetlenen bu ürünlerden 695´i uygun bulunmuştur.103´ü asansör, 18´i basınçlı ekipmanlar, 25´i elektrikli ekipmanlar, 66´sı gaz yakan cihazlar, 48´ i makineler, 12´si otomotiv, 1´i kazanlar 1578´i taşınabilir basınçlı ekipmanlar olmak üzere toplam 1851 üründe uygunsuzluk tespit edilmiştir. Denetlenen ürünlerde ortalama uygunsuzluk oranı % 73 ´ tür.
Güvensizlik şüphesi ile 34 adedi asansör olmak üzere 57 farklı ürün teste gönderilmiştir. Teste gönderilen ürünlerden 47´si test sonucu uygunsuz çıkmıştır. Teste gönderilen ürünlerde ortalama uygunsuzluk oranı % 82´dir.
İl Müdürlüğümüzce 2016 yılında toplatmaya konu 4 denetim gerçekleştirilmiş, teknik düzenlemeye aykırılığı tespit edilen 38 ürünün düzeltilmesi için üreticilere/ithalatçılara süre verilmiştir. Tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin olarak 4703 sayılı ve 1705 sayılı Kanun hükümlerine göre 1 milyon 165 bin 525 TL idari para cezası uygulanmıştır. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları asansörler ve gaz yakan cihazlardır.
Vatandaşlarımızın sağlığı, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu ve güvensizliği tespit edilen, haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek Bakanlığımız İnternet Sitesinde ilan edilen 16 firmaya ait 20 farklı ürün için İl Müdürlüğümüzce toplatma kararı ve bertaraf uygulaması gerçekleştirilmiştir. Toplatmaya konu ürünlerden ellerinde bulunan vatandaşlarımızın ürünün üreticisine başvurmaları gerekmektedir.
?ALO 130 ÜRÜN GÜVENLİĞİ ŞİKAYET HATTI?
Tüketiciler güvensizlik şüphesi duydukları sanayi ürünleri ile ilgili ihbar ve şikâyetlerini "ALO 130 Ürün Güvenliği Şikâyet Hattı"na bildirebilirler. İl Müdürlüğümüze ulaşan ihbar ve şikâyetler ivedilikle değerlendirilmekte, denetim yapılarak sonuçlandırılmakta ve şikayetçiler en kısa zamanda bilgilendirilmektedir.
PGD DANIŞMA MASASI
İl Müdürlüğümüzde üretici, ithalatçı, dağıtıcı, satıcı ve ilgililerin ürün güvenliği ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi konularında bilgi alabilecekleri, vatandaşlarımızın güvensiz ürünlerle ilgili şikâyetlerini ulaştırabilecekleri ?Danışma Masaları ?oluşturulmuştur.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunmasının temini bakımından denetimlerimiz aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir."

Haber Kaynak : İHA

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.