Kayseri´de 8 yaşındayken boyun ağrısıyla başlayan şikayetlerinin ardından 16 yaşından itibaren yürüme yetisini kaybeden romatoid artrit hastası kadın, yaklaşık 40 yıldır yürüyeceği günün hayaliyle yaşıyor.
Kayseri´de yaşayan 55 yaşındaki Gülşen Naykı, yakalandığı romatoid artrit (eklem romatizması) hastalığı nedeniyle 16 yaşından itibaren ayağa kalkamaz oldu. Vücudundaki hiçbir eklemin işlevini görmediğini, el ve ayaklarında şekil bozukluğu olduğunu ve çok acı çektiğini söyleyen Naykı, annesi 73 yaşındaki Münevver Naykı´nın yardımlarıyla günlük ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ifade etti.
"BU YAŞIMA KADAR OTURDUM"
Yıllarının oturmakla geçtiğini vurgulayan Naykı, "8 yaşında boyun ağrısına yakalandım. 16 yaşına kadar tedavi gördüm, ayakta durabildim. 16 yaşından sonra da yürüyemez oldum. Aşağı yukarı 40 yıldır yürüyemiyorum. Ekrem romatizması hastasıyım. Bütün eklemlerde şekil bozukluğu, tutukluk var. Hiçbir yerimi kullanamıyorum. Sadece görüyorum, duyuyorum, konuşuyorum ve aklım başımda. Bunun haricinde vücudumun hiçbir eklemi işlem yapmıyor. Bu yaşıma kadar sürekli oturarak, annemin bakımıyla geldim. Yıllarım oturmakla geçti, hiçbir şey yapamadım. Çok ağrılarım, sızılarım oldu. Son 2 yıldır yara açıldı, bu yara da bir türlü kapanmıyor. Çok canım yanıyor" dedi.
Tedavi için bir doktorla görüştüğünü, doktorun kendisine 1 ay yetecek kadar ilaç gönderdiğini ve kullandığı süre boyunca vücudunda rahatlamalar olduğunu dile getiren Gülşen Naykı, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavinin devamını getiremediğini belirtti. Hayırseverler ve yetkililerden tedavisi için yardım isteyen Naykı şöyle konuştu:
"İstanbul´da bir doktora göründüm. Onun ürünlerini getirttim ama maddi durumum olmadığı için devamını nasıl getirebilirim diye düşünüyorum. Bu ürünleri kullanalı 15 gün oldu, 15 gündür vücudumda biraz da olsa rahatlık hissediyorum. Engelli maaşım var ama evimiz kira ve faturalara yetmediği için yardımsever ve yetkililerimizden yardım bekliyorum. Çünkü bu ürünleri devam ettiremezsem tekrar başa döneceğim."
"ELLERİ, AYAKLARI BÜZÜK, SÜREKLİ OTURUYOR"
73 yaşında olmasına rağmen kızının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan anne Münevver Naykı ise hayırseverlerden bir yardım eli beklediklerini söyleyerek, "Günüm hasta kızımla geçiyor, yemeğini yediriyorum, ihtiyaçlarını gideriyorum, temizliğini yapıyorum. 8 yaşında bu hastalığa tutuldu, elimden geldiğince götürdüm. O zamanlar yoksulluk da vardı, sonuç alamadık. Eller, ayaklar büzük, kalkamıyor, sürekli oturuyor. Kızımın ilaçları, tedavisi için hayırsever zenginlerden yardım bekliyoruz. Yeter ki kızım ayağa kalksın" ifadelerini kullandı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.