MELİKGAZİ’DE REKOR HİZMETLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Melikgazi Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde hayırsever işbirliği ile yapımına başlayacağı Şükriye Yakıcı- Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi'nin temelini attı. Rekor hizmetlerin yapıldığı Melikgazi’de şuana kadar 3’ü proje aşamasında olmak üzere 7 aile sağlığı merkezi planlandı.
Temel atma programı İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Özyalçın’ın katılımı ile pandemi şartlarına uygun olarak gerçekleştirildi.
2024 yılına kadar Melikgazi’de sağlık ihtiyacı kalmayacağını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Türkiye sağlık konusunda dünyanın en iyi konumunda olan ülkelerinden. Türkiye bu sağlık alt yapısını giderek güçlendiriyor. Kazım Karabekir Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada sadece sağlık ocağının temelini atmıyoruz, hem okul yapıyoruz hem yeni parklar ve yollar kazandırdık. Burada kentsel dönüşümle nüfus bayağı arttı. Mahalle içinde hizmet alımı artsın diye buraya birde sağlık ocağı yapmaya karar verdik. Hayırseverlerimizle el birliği ile bu işe başladık. Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak ve ismini Şükriye Yakıcı- Fatma Çetiner olarak verdiğimiz sağlık merkezimizi inşallah çok kısa sürede bitireceğiz. Asıl gayemiz olan okul, cami, sağlık merkezi gibi yatırımları belediye de asli görevimiz olmadığı halde yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın hizmet almasını sağlamak. Şuanda Melikgazi’mize hayırseverler tarafından yoğun bir talep var. Çünkü biz onları baş tacı yapıyoruz. Ve hızlıca projemizi hayata geçiriyoruz. Şuanda rekor sayıda aile sağlığı merkezi, sosyal tesis, okul cami ve Kur’an kursu yapıyoruz. Yaklaşık 40’a yakın tesisi hayata geçiriyoruz. Bunlardan 7’si aile sağlık merkezi. 2024’e kadar Melikgazi’de sağlık ihtiyacı kalmayacak. Yeter ki vatandaşlarımız mahalle içinde hizmet alsınlar. Bu yüzen mahalle okulları, mahalle sağlık ocakları yapıyoruz. Şükriye Yakıcı- Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi'nin ilçemize ve Kazım Karabekir Mahallemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise, “Allah hayırla tamamlamayı nasip etsin. İşbirliğinden dolayı Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Bizim ne sorunumuz varsa gerçekten çok yakından ilgileniyorlar. Biz yerel yönetimlerle çalışmayı önemsiyoruz. Temelini attığımız sağlık merkezimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.” diye konuştu.
Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Şeref Bölükbaşı da mahallesinde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan sağlık merkezinin hayırlı olmasını diledi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.