Büyükkılıç: “Her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız”

Büyükkılıç: “Her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız”

 Büyükkılıç: “Her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız”
Güncel 17.05.2023 11:57:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ‘Müzeler Haftası’ vesilesiyle ile yayımladığı mesajında Kayseri’nin kadim bir yerleşke olduğuna dikkat çekip “ Attığınız her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Müzeler Haftası’ vesilesiyle yayımladığı mesajında  Kayseri’nin müzeler şehri olarak adından söz ettireceğine  vurgu yaparak şunları kaydetti “Açık hava müzesi konumundaki kadim kentimiz Kayseri’nin asırlara dayanan, birçok medeniyetin izlerini büyük bir miras olarak biriktirmiş kültür hazinesine sahip olması bizler için büyük bir şans. Kayseri’de, attığınız her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde desteklediğimiz kazılar ile şehrimize kazandıracağımız yeni müzelerimiz ile Kayseri’nin bu şansını şehrimiz ve ülkemiz için bir katma değere dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Tarihi ve kültürel değerlerimizin, eşsiz mirasın korunup gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunarak, bizler de şehrin köklü geçmişini yansıtan müzelerimize yenilerini ekleyip, ‘Müzeler Şehri’ olarak adımızdan söz ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ziyarete gelen öğrenci ve öğretmen gruplarına Büyükşehir Müzeleri’nin ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin müzelerle donatılacağını müjdeleyip sözlerini şöyle noktaladı “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak Kent Müzesi, Veli Altınkaya Basın Müzesi, Mimar Sinan Müzesi, kayadan oyma Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi kadim kentimizin yeni değerleri olacak. Kadim kent Kayseri’mizi müzelerle donatma anlayışı ile çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Kayseri’mizin müzeleri ile de marka bir şehir olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta müze çalışanlarımız olmak üzere tarihimizi, eşsiz mirasımızı koruyan ve gelecek kuşaklara aktarılması için çaba gösteren herkesin Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarihe ve kültüre sahip çıkan anlayışın güç kazanmasını temenni ediyorum.”

 

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayserispor - Konyaspor maçını Ömer Tolga Güldibi yönetecek

Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Ömer Tolga Güldibi yönetecek.

Talas’ta savunma sanayii zirvesi: Geleceğe teknolojik ve stratejik bakış

Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor.

Çolakbayrakdar’dan öğrencilere mesaj: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı

Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.

Kadınlar temizlik aşklarını parklara da yansıtıyor

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.