Kocasinan Belediyesinin Hayırsever Hacı Veli Demir’in katkılarıyla Cırgalan Mahallesi’nde yaptırdığı Şerife-Hacı Veli Demir Aile Sağlığı Merkezi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin de iştirak ettiği törenle hizmete açıldı.
Başkan Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde Cırgalan Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Fatih Üzüm, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, hayırsever Şerife ve Hacı Veli Demir, il müdürleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kayseri’de bütün ihtiyaçlara cevap veren kurumların başında belediyeler geldiğini ve bunun bir kültür haline dönüştüğüne dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, yıllardır süre gelen bu kültürü en iyi şekilde yerine getirerek, yatırımları vatandaşların hizmetine sunduklarının altını çizerek şunları kaydetti ; “Şerife-Hacı Veli Demir Aile Sağlığı Merkezi’nin Kocasinan’ımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim, hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Şehrimizin dört bir yanında gurur duyduğumuz hayırseverlerin yapmış olduğu kültürü yaşatıyoruz. Gelmiş olduğumuz noktada birçok eserde hayırseverimizin ismi var. Özellikle her bir noktada vatandaşımıza hizmet edecek mekanlar ihtiyaç duyuluyor ve hızlıca her ihtiyaca yönelik hizmet üretiyoruz. Vatandaşımıza hizmet edebilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar 10 adet aile sağlık merkezini vatandaşımızın hizmetine sunduk. 3 adet devam eden ile 3 adet ise projelendirdiğimiz merkezleri yaparak, toplam 16 adet aile sağlık merkezini hizmete sunmuş olacağız. Kocasinan’ımızın her bir mahallede alın terimiz ve izimiz var. Bütün mahallelerin ihtiyacına göre hizmetler ürettik. Değişim ve dönüşümü en iyi uygulayan belediyeyiz. Yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımıza daha huzurlu yaşayabilecekleri Kocasinan inşa ediyoruz. Hemşehrilerimizin, daha mutlu yaşayacağı şehir inşa ediyoruz. Gayretimiz, vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve onların yüzlerinde tebessüm bırakabilmektir. Bundan dolayı gece, gündüz demeden ne gerekiyorsa elimizden geldiğince her bir mahallemizin her bir köşesinin ihtiyaçlarını karşılama noktasında gayret etmeye devam edeceğiz ve yapılan hizmetlerle ilçe sakinlerinin refah düzeyinin artmasını ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesini sağlayacağız. Bu vesileyle hasta olan ve tedavi gören kardeşlerimize Rabbimden şifa dilerken vatandaşlarımızın sağlığı için fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diliyorum”
Hayırsever Hacı Veli Demir ise; “Allah razı olsun başkanımız, çok yardımcı oldu. Başkanımızın desteğiyle burasını tamamladık. Cırgalan ve Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Kayseri’nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise hayırseverlere şükranlarını sunarak şunları kaydetti “Hacı Veli Demir abimiz ile ailesine teşekkür ediyorum. Rabbim Hayırseverlerimizin keselerine binlerce bereket versin. Yüzlerce yıldır devam eden bu hayırsever geleneğimizi, Allah evlatlarımıza da yapmayı nasip etsin. Bunlara vesile olan değerli başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu hizmetler, Türkiye’ye örnek işlerdir. Belediye bir yandan yatırım yapıyor bir yandan ise hayırseverlerimiz, üstüne düşeni yapıyor. Bu noktada şehrimizde örnek yatırımlar yapılıyor. Bu vesileyle başkanlarımıza, böyle hayırlı işlere vesile olduğu için teşekkür ediyorum”
Konuşmaların ardından dualar edilerek, aile sağlık merkezinin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.