Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

  Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden açıklanan haftalık hava tahmin raporuna göre ilimizde yağışların hafta sonuna kadar aralıklı olarak devam edeceği, Salı günü öğle saatlerinden itibaren ise gök gürültülü sağanak yağış olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre ilimizde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği, yağışların ise hafta sonuna kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı belirtildi.

Haftalık hava tahmin raporuna göre ilimizde Salı günü, gök gürültülü sağanak yağışlı en düşük sıcaklık 10, en yüksek sıcaklık 22 derece. Çarşamba günü aralıklı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 24. Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağışlı, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 25. Cuma günü parçalı bulutlu, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 27 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ayrıca, Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli gerektiği uyarısında bulunuldu. 

Öte yandan öğleden sonra başlayan sağanak şehir merkezinde bir çok mahallede etkili olurken, su baskınları ve trafikte aksamalara neden oldu.                      

Yine Yeşilhisar ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardında sel meydana geldi. Sel nedeniyle dağlık alandan akan sular, Kayseri-Niğde karayoluna indi. Yol sular altında kalırken, Niğde tarafına giden araçların geçişine izin verilmediği öğrenildi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe

Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem

Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas

Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler

İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"