Tarih: 24.10.2011 09:40

MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ TEMELİ ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Diyanet Vakfı Kocasi­nan Şubesi ve Hayırseverler ta­rafından yaptırılan 1500 kişi­lik Müftülük Site Camii 1 yıl içerisinde tamamlanması plan­lanıyor. Betonarmesini bir ha­yırseverin karşıladığı camii 1 Milyon 700 bin Türk lirasına mal edilecek. Düzenlenen te­mel atma töreni Ak Parti Mil­letvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak ko­nuşan İl Müftüsü Ali Maraşlı­gil; “ Peygamber efendimiz za­manında mescitler sadece na­maz kılmak için değil, medre­se olarak da kullanılırdı. Mes­citlerimiz birer fakülte gibi­dir. Camilerimizde kültürümü­zü eski haline döndürmek için yeni nesillere bilgileri aktarma çabası içinde bulunalım” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Ak parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, yaşanan terör olaylarını kına­dı. Öksüzkaya, “Son günlerde amacının ne olduğuna bilme­diğimiz taşeron olarak çalışan terör örgütünü ve ona destek verenleri lanetliyoruz. İnşallah son bulur” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan milletve­kili Yaşar Karayel’de, “Ülke­mizin başına bela olan kan­lı terör örgütünün şehit etti­ği tüm güvenlik güçlerimize Al­lahtan rahmet diliyoruz. Terö­rü bir kez daha şiddetle kını­yoruz ve lanetliyoruz. Şu anda kuşatılmış durumdalar, dile­ğimiz bu terör örgütünün dağ­lardan taşlardan temizlenip ül­kemize bir huzur ortamının sağlanmasıdır.”diye konuştu. Konuşmalardan sonra, Müftü­lük Site Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —